hírek az érme másik oldaláról

A Fiatal Írók Szövetsége, a Hírcsárda és Tacskó Muki közös pályázata álhíreket generáló őrülteknek és szenteknek.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Rimóczi László: Audencia helyett

2010.12.19. 00:55 - a putnoki halottlátó

Címkék: új hullám pápa duran duran radiátor álhír felújítás burkolás halálos fegyver konvektor álinterjú new vawe

Hazánk azon lakosai közül, akik esznek és rendszeresen lélegeznek elsőként engem ért az a megtiszteltetés, hogy a Pápa nyilatkozzon nekem, hogy társadalmi létkérdésekben és szociális problémákat érintve az egyén legmélyebb bugyraiba kalauzoljuk olvasóinkat. Lessék eme bölcs sorokat mély áhítattal és tisztelettel.

Riporter: Ön szerint a Eurythmics vagy a Duran Duran számított először New wave irányzatnak?
PÁPA: Az EMI lemezkiadó cég legjobb üzlete volt a Duran! Az igazi sikersztori 1979-ben,  Simon Le Bon énekes, Roger Taylor dobos és Andy Taylor gitáros leigazolásával kezdődött. A zenészek vizuális szempontok szerinti megkreálása, a videók és a színpadkép látványcentrikus megtervezése, és a dalok mind hozzájárultak, hogy a Duran Duran a nyolcvanas évek egyik legsikeresebb együttese, igazi tinik bálvány legyen. A külsőséget leszámítva, a zenekar a Sex Pistols és a Chic keverékének tűnhet, egy olyan zenei irányzat képviselőjének, amely a Spandau Ballet és az Ultravox mellé sorolja őket. A Eurythmics-t szerintem mindenki szereti, akár a Duran-t. Mindenkinek van tőlük kedvenc nótája. Én annak ideén a Sweet dreams-ra zúztam! Dave Stewart és Annie Lennox a nyolcvanas évek egyik legügyesebb duója volt. Futószalagon szállították a tiszta, szintetizátoralapú popslágereket, de nem csak a kislemezekről szólt a karrierjük. Szinte az összes albumuk (In The Garden – 1981, Sweet Dreams Are MadeOf This – 1983, Touch – 1983, Be Yourself Tonight – 1985, Revenge – 1986, Savage – 1988, We Too Are One – 1989, Peace – 1999) elejétől-végéig hallgatható, érett popzene. Mindig ügyeltek arra, hogy legyen lélek és érzelem a dalaikban, de persze mindig csak annyi, amennyitől még nem csúszik át giccsbe. Emellett mindig tudtak idejében váltani is, 1985 körül – a Be Yourself Tonight nagylemez idején. De visszatérve, nehéz kérdés…szerintem mindkettő New Wave, rangsor nélkül.
R: Na, és az Erasure meg a Human League? Ők már igazán Új Hullám!
P: Azért a Pet Shop Boyst és Bonnie Tylert se felejtsük el! Bonnie igazi nő, a nők között!
R: Persze!
P:I need a hero, I'm holding on for a hero 'til the end of the night, He's gotta be strong
R: Ugorjunk! Most akarom lerakatni a nappalimban a padlólapot, de nem tudom, hogy beszereltessek-e padlófűtést vagy elég a kandalló?
P: Ez nem ilyen egyszerű. Nagyban függ a hőexponenstől is. A padlófűtés kis hőigényű, száraz beltereknél önálló fűtőelemeként alkalmazható, csak a beépítési magasság szabhat határt. A legkeskenyebb és legalacsonyabb ventilátor nélküli konvektor jelentheti a megoldást, ám figyelemb kell venni, hogy az alacsonyabb hőleadású padlókonvektor inkább a száraz belterekhez való. De a kandalló semmi képen nem váltja ki a padlófűtést! Nem is értem, hogy gondola! Nonszensz.
R: Melyik beltéri diszperzit falfesték a legtartósabb?
P: …a fedés nem is érdekli?
R: Dehogynem, de max 2 rétegben.
P: A SathenSupraLux4422. Belső térben lévő vakolt fal-, beton-, gipsz-, gipszkarton-, azbesztcement, téglafelületek festésére alkalmas. Matt, jól fedő bevonatot biztosít. A bevonat pára-, és légáteresztő, a fal természetes légzését nem akadályozza.
R: Ha hamarabb kapcsolok lejtőn kettesből hármasba, akkor megtakaríthatok egy kis benzint?
P: Ez mendemonda. Nem.
R: Tegnap a Halálos fegyver-t két óra alatt szedtem le a netről, szinkron nélkül. Váltsak szolgáltatót?
P: Érdemes. Bár nekem elég gyors. Nekem tegnap fél óra alatt jött le a Spongya Bob első szériája.
R: Thyű! Az nem semmi! Ugorjunk. Sok ember szerint egészséges a reggeli búzacsíra. Ön szerint is?
P: Nem. Véleményem szerint egy kiadós reggeli indítja el a napot, mely bővelkedik zsírsavakban, hiszen a nap első étkezése készíti fel a gyomrot az elkövetkezőre.
R: Milyen fogkrémet használ Ön?
P: Ez már igazán intim kérdés!
R: Nem is…
P: Dede…
R: Nos, akkor köszönöm, hogy fogadott.
 
(beszélgetésünket olvasták Pápa Lajos, szegedi karosszérialakatossal)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pallerozottelme.blog.hu/api/trackback/id/tr732498899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LadyEmerencia 2010.12.09. 22:40:56

Öcsém ez nem hír ez riport.Műfaji tévelygésben vagy.
süti beállítások módosítása