hírek az érme másik oldaláról

A Fiatal Írók Szövetsége, a Hírcsárda és Tacskó Muki közös pályázata álhíreket generáló őrülteknek és szenteknek.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Bettmen Karcsi: Ellopták Fábry személyazonosságát! Évek óta egy volt NDK-s súlyemelőnő lép fel helyette.

2010.12.09. 07:00 - a putnoki halottlátó

Címkék: fábry sándor álhír ügynök showder ndk stasi

Megdöbbentő értesülés jutott el szerkesztőségünkbe: az ember, akit évek óta minden második hét csütörtökén az Esti Showder című műsorban látunk nem Fábry Sándor, hanem egy egykori NDK-s súlyemelőnő Alexandra Sturmplatz.

A cserére még 2001 januárjában került sor, amikor egy borgőztől és ködtől átitatott deres hajnalon Fábry hazafelé tartott egy baráti összejövetelről. A humoristára lakhelye közelében támadt rá Sturmplatz. Azóta ő lép fel a műsorokban. A csere nem tűnt fel az embereknek, pedig a téli szünet utáni első műsorban Fábry sokkal öregebbnek látszott és borostája is erősebb volt, kollégái azonban tapintatosan nem tették ezt szóvá, betudták a kor és az alkohol hatásának. Egyébként visszanézve a felvételeket, feltűnik, hogy azóta nincsenek az egykori kelet-német történésekre utaló poénok a műsorban.

De ki is Alexandra Sturmplatz? Az egykori NDK többször bearanyozódott súlyemelőnője, aki azonban az egykori kelet-német hírszerzés, a Stasi ügynöke volt, sporttársai megfigyelése volt a dolga, amiért busásan megfizették. A berlini fal ledöntése után Magyarországra költözött, ahol Viharossy Salamon néven metróvezetőként dolgozott. Amikor 2001-ben nyilvánossá váltak a Stasi addig titkosított aktái a besúgóhálózatról, Sturmplatz – aki közben már férfivé operáltatta magát – bepánikolt, hogy kitoloncolják és felelősségre vonják, ezért döntött. Mivel többen is mondták, hogy hasonlít Fábryra, csak frizurát változtatott és megborotválkozott, majd elrabolta a showman személyazonosságát.

 

(Ő Sturmplatz, neki sokkal erősebb a borostája mint Fábryé)

Arról, hogy az igazi Fábry hol lehet eddig csak feltételezések voltak, riporetünk azonban rátalált. A fejére mért ütés hatására amnéziás lett és most éjjeli őrként dolgozik a csillebérci úttörőtáborban. Kis tévéjén mindig nézi az Esti showdert és jókat nevet showman poénjain.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://pallerozottelme.blog.hu/api/trackback/id/tr332503413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása