hírek az érme másik oldaláról

A Fiatal Írók Szövetsége, a Hírcsárda és Tacskó Muki közös pályázata álhíreket generáló őrülteknek és szenteknek.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Lakner Dávidtól MTA: „Tényleg hazudtunk a nyelvrokonságról!”

2010.12.09. 06:00 - a putnoki halottlátó

Címkék: nyelvészet sumér ősmagyar nyelv jobbik álhír eredet finnugor pörzse sándor honti lászló julianus program kiszaly finnugrisztika uralisztika

A Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézete végre lerántotta a leplet egy eleddig mélységesen hangoztatott nézetéről, miszerint nyelvünk a finnugor nyelvcsalád tagja volna. Pedig nem. Szenzációs, megdöbbentő? Régóta sejthettük az igazságot.
 

Sajnos a tények nem maradhattak tovább titokban. Igen, valóban ferdítettünk kicsit a magyarság érdekében, de a felelősség nem a miénk: már az 1867-es kiegyezés idején megindultak a törekvések népünk nemzeti öntudatának megalázására és igen, mi ezt tétlenül tűrtük. A fáma helyesen szól: Ferenc József Habsburg-házi uralkodó és a bécsi előkelőség próbálta valahogyan megsemmisíteni dicső múltunk meglétét, ezért kérték fel Budenz József titkosszolgálati kémet az egyik kisszerű néppel való összeboronálásunkra. Ő meg persze ezer örömmel megtette, hiszen német származású volt, ami köztudomásúlag nem magyar. Aztán ezek az adatok ötszáz évre titkosítva lettek, és mi kaptuk örökségként a tények elfedését és a hazug becstelenségek terjesztését” — nyilatkozott az MTA oldaláról Honti László, aki hamarosan új könyvvel is jelentkezik „Erőlködő zöldségtermesztők – Az őstörténeti csodabogarak mi magunk voltunk” címmel.
Nem lep meg ez az egész, eddig is nyilvánvaló volt, hogy a finnugor képtelenség csak a mindenkori hatalom érdekeit szolgálta, és semmiféle tudományos rációval nem rendelkezik. Persze el voltunk hallgattatva, megbélyegezve és leköpve nyelvészeti forradalmunk miatt, de most már remélhetőleg megnyílnak majd a kapuk kreatív nézeteink előtt. Merthogy a magyar nyelv ősnyelv, ez egyértelmű, nekem még az ükapám is ezt beszélte, de szerintem az ő ükapja is. Egy finnugor felmenőre sem emlékszem, hát nem furcsa?” — így Kiszely István antropológus, ex-III/III-as ügynök, aki a jövő évi Könyvhétre tervezi új könyvének megjelentetését, melyben az MTA nyelvészprofesszorainak génállományát fogja összevetni az átlag-magyarokéval.
A Jobbik már hozzá is kezdett a dicső múlt történetének megalkotásához, forrásaink szerint a sumér rokonság lesz szerintük nemzeti öntudatunk szempontjából a leggyümölcsözőbb, leginkább méltó a csodaszarvas nemes emlékéhez. Ahogy Pörzse Sándor vallotta: „Büszkén, emelt fejjel, halzsírtól mentesen…”

 



 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pallerozottelme.blog.hu/api/trackback/id/tr222499828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LadyEmerencia 2010.12.09. 22:11:12

A hot-dog lehetne olcsóbb. :P
De ha ősmagyar akkor jó régi. :)
süti beállítások módosítása