hírek az érme másik oldaláról

A Fiatal Írók Szövetsége, a Hírcsárda és Tacskó Muki közös pályázata álhíreket generáló őrülteknek és szenteknek.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Magyar Csaba: Földönkívüliek

2010.12.09. 03:27 - SZAVICS

Címkék: ufo álhír földönkívüli

A hajnali órákban újabb ormányosra bukkantak az egyik Kalocsa környéki paprikafeldolgozó közelében. Ez már a huszadik eset az utóbbi két hét alatt. A félig öntudatlan állapotban talált földönkívüli valószínűleg csak az azonnali beavatkozásnak köszönheti az életét.
Késő délelőtt a Központi Honvéd Kórház idegsebészetén berendezett különleges kórteremben a sötétben zöldesen fluoreszkáló lény a többiek közül egyedüliként visszanyerte az eszméletét, amit lebernyegeinek élénk mozgatásával jelzett.
 
Szerencsés fejlemény, hogy az elmúlt hetekben egy nyelvészekből és kódfejtő matematikusokból sebtében összeállított nemzetközi csoport megfeszített munkával, egy az idegenek a paprikafeldolgozónál készített felvétele alapján megfejtette az ormányosok fütyülésre és morgásra emlékeztető nyelvét, így a magához tért földönkívülit kihallgathatták.
 A jelenlevők legnagyobb megrökönyödésére a tudósok erőfeszítései hiábavalónak bizonyultak, mivel az űrlény szabatos magyarsággal szólalt meg. Elmondta, hogy huszonhét társával az Androméda ködből jött őröltpaprikáért a Földre, miután jó hetven éve a kalocsai paprika az Univerzum legkeresettebb kábítószerévé vált. A Világegyetemben eddig ismert harmincnégy intelligens faj  közül harminc máshoz hasonlíthatatlan  eufóriát él át fogyasztásakor.
Csempészése rendkívül jövedelmező üzlet, az ormányosok szinte kizárólag erre rendezkedtek be, Földünk univerzumbeli koordinátáit hétpecsétes titokként őrizve. Az őröltpaprika grammja csillagászati összegekre rúg, birtoklásáért és elosztásáért már egy galaktikus háborút is kitört. A földönkívüli azt is hozzátette, az eddigi földi ufóleírásokban szereplő azonosítatlan repülő tárgyak mindannyian paprikacsempész űrjárművek voltak. A Kx névre hallgató ormányos érdekességként még elmondta, hogy a kalocsa és a paprika szavak a boldogság szinónímájaként terjedtek el univerzumszerte.
Habár a világ több oszágában, így például Mexikóban termő csilivel és halapenyóval is kísérleteztek, a legjobbnak mégis a Kalocsa környékén előállított paprikaörlemény bizonyult, részben annak is köszönhetően, hogy a helybeli gazdák egy titkos recept szerinti arányban ólmot és más adalékokat is kevernek hozzá. 
A Nemzetbiztonsági Hivatal szóvivője nyilatkozatában kijelentette, Kalocsát és környékét már jó ideje figyelik, mivel időnként gyanús tárgyak tűntek fel a vidéken, így például több, terelőnek elnevezett eszköz, melyekkel akár többezres tömeg is tetszés szerint irányítható, vagy legutóbb egy antigravitációs moped, mellyel a helybeli héttéves Figler Józsika repkedett a katolitkus templom tornya körül.
Kalocsa, valamint a vonzáskörzetébe tartozó falvak lakói több évtizede mélyen hallgatnak a paprikabizniszről, maguknak lefölözve a teljes hasznot. Az elmúlt két hét rendkívüli eseményei is egy balulsikerült szabotázsakció követkézmenyei, a várost irányító üzleti érdekcsoporttal szembenállók, ellenfeleik lejáratására a szokásosnál kétszer csípősebb paprikaőrleményt kevertek a csempészáruhoz, és ez okozta a szer túladagolását a földönkívülieknél.
A szenzációs hírekről értesülve az Egyesült Államok elnöke a televízióadásokat megszakítva bejelentette, a kalocsai paprikát az egyetemes emberi kultúra részének tekinti, és ezért haladéktalanul követeli a paprikaőrlemény titkos receptjének kiadását.
Magyarország miniszterelnöke válaszközleményében leszögezte, hazánk a békés, diplomáciai megoldások híve, egyúttal figyelmeztett, hogy a földönkívüliektől a paprikatermesztőkhöz került pozitronkorbácsok, mágnespajzsok és terelők hatékony védelmet nyújtanak bármilyen agresszió mgfékezésére.
Az esti híradóban megszólaló Kx határozottan kijelentette, népe egyértelműen kiáll a magyar tulajdonú paprika mellett, majd szavai nyomatékosítására jókorát szipákolt az őrleményből.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://pallerozottelme.blog.hu/api/trackback/id/tr42500947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.