hírek az érme másik oldaláról

A Fiatal Írók Szövetsége, a Hírcsárda és Tacskó Muki közös pályázata álhíreket generáló őrülteknek és szenteknek.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Berki Balázs: Polt Péter vádat emel Assagne ellen

2010.12.12. 17:00 - SZAVICS

Címkék: polt assagne

A frissen megválasztott főügyész, máris munkához látott, és nem kevesebb, mint 563 ember ellen emelt vádat az ügyészség, persze a két dolog nem biztos, hogy összefügg. Közéjük tartozik a Wikileaks alapítója, Julian Assagne is. A vád előre megfontolt szándékkal elkövetett hivatalos személy elleni kiszivárogtatás, amelyet akár életfogytiglannal is büntethetnek.

Azt egyelőre nem tudni melyik hivatalos személyről szivárogott ki, és mi, azonban egyes források szerint Schmitt Pál elhíresült vaníliáskarikás képéről van szó. Assagne nem erősítette meg, de nem is cáfolta a hírt, sőt jelenleg azt sem tudja milyen állampolgár. A vádlottak között van továbbá Osama bin Laden, Kim Dzsong Un, Stohl András, viszont Gyurcsány Ferenc nem. A hír erős visszhangot váltott ki itthon és külföldön egyaránt, például a Wikileaks üres címlappal jelent meg tegnap. Hillary Clinton amerikai külügyminiszter üdvözölte az ügyészség döntését, míg az észak-koreai lapok elítélően nyilatkoztak róla. A Népszabadság szerint megengedhetetlen, amit Orbán Viktor művel. A Jobbiknak nincs kifogása, de 564-iknek bevennék még Alföldi Róbertet. Mivel a Wikileaks jelenleg svájci szerveren működik, a svájci frank hitellel rendelkezők sokat bukhatnak ezen - állítja Kapital István pénzügyi elemző. Az ügyben Polt Péter is megszólalt, és elnézést kért a hibáért: „Természetesen Gyurcsányt is lecsukjuk, mármint megvádoljuk, szóval értik, ugye?” Kérdésünkre, miszerint kire várhat még hasonló sors, mosolyogva azt felelte „9 év hosszú idő, majd meglátjuk”.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://pallerozottelme.blog.hu/api/trackback/id/tr142511147

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ács József – KISZIVÁROGTATÓK 2010.12.13. 09:55:44

A propaganda nem kardcsörtetés. A nyugati típusú, atomizált társadalomban a sugalmazás hatékonysága nagyobb, mint a parancsolásé. A propaganda, mely kijelöli a problémákat és megoldásukra mindjárt javaslatot is tesz, éppolyan közmű, mint az elektromos ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása