hírek az érme másik oldaláról

A Fiatal Írók Szövetsége, a Hírcsárda és Tacskó Muki közös pályázata álhíreket generáló őrülteknek és szenteknek.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Kiss Mirella: Állatkerti hírek – Pofátlan Póniló

2010.12.12. 16:51 - SZAVICS

Címkék: állatkert

Városunk kiváló nemzetközi kapcsolatainak köszönhetően állatkertünk színes állománya újabb állattal bővült. A legújabb szerzet Délkelet-Ázsiából érkezett hozzánk, szállításához külön apparátust szerződtetett és vonatot bérelt a helyi önkormányzat. Az újonc lakó december 6-án hajnalban a Krampusszal együtt, a Télapó előhírnökeként érkezett hazánkba, pontosan 4 óra 10 perc 32 másodperckor lépte át a külön szállítmány az országhatárt.

A Pofátlan Póniló nevet viselő szerzemény áthelyezését állatkertünkbe a jó technikai felszereltség, a kiváló orvosi ellátottság és nem utolsósorban, a marha jó légkör végett választotta a Nemzetközi Állatvédő Szervezet.

A Pofátlan Póniló igen nehéz körülmények között élt szülőhazájában, évek óta egy műtétre várt, melyet jelenleg csak hazánkban tudnak végrehajtani.

A kis jószágon megérkezését követően néhány órával szakorvosaink komoly műtéti beavatkozást hajtottak végre, amely segítségével a Pofátlan Pónilónak egy pofacsontot építettek be. A kis szerzet néhány órával a műtétet követően nyilatkozta, hogy most már jól van, és számára egészen furcsa és szokatlan érzés pofásnak lenni, és nevét ezentúl is szeretné megtartani.

A nemzetközi sajtótájékoztatón biztosították a sajtó képviselőit, hogy az immár pofás Pofátlan Pónilóra hazánkban nagy karrier vár, a karácsonyi ünnepekre felállított betlehemi jászolban idén megkapja a birka, s ha jól sikerül a debütálás, jövőre a szamár szerepét is. Ezen kívül az orvosai tudatták, hogy felbuzdulva a sikeren, a jövőben nem csak pofátlan állatokon, de embereken is előzetes bejelentkezés alapján végrehajtják az új műtéti beavatkozást.

Az állatkertben a jászol holnaptól látogatható, ahol a gyerekek megtekinthetik a Pofátlan Pónilovat, és a néhány napig találkozhatnak a tigrismintás Krampusszal is.

Az állatkert reggel 8 órától este 7 óráig tart nyitva. Az állatkert vezetősége arra kéri az érdeklődő gyerekeket és családokat, hogy a nyitva tartási időben érkezzenek, mert a különleges lakó érdekében a fent említett időpontokon kívül biztonsága és pofacsontjának megőrzése végett a Pofátlan Pónilovat képzett gorillák őrzik.

A bejegyzés trackback címe:

https://pallerozottelme.blog.hu/api/trackback/id/tr582511125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása