hírek az érme másik oldaláról

A Fiatal Írók Szövetsége, a Hírcsárda és Tacskó Muki közös pályázata álhíreket generáló őrülteknek és szenteknek.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Lengyel János: Télapó a pácban

2010.12.12. 17:08 - SZAVICS

Nebraska államban az FBI Szenteste letartóztatta a Télapót. A lakosság körében nagy népszerűségnek örvendő köztisztviselőt több bűncselekménnyel is gyanúsítják. A törvény éber őreinek feltűnt, hogy Télapó több száz éve forog kiskorúak között. Korát meghazudtolóan túl közel került a kisgyermekekhez. A pedofília mellett több rendbeli csalással és szélhámossággal is vádolják.

Az állami ügyészség vádirata szerint a Télapóként ismert egyén több álnevet is használ. Közép-Európában Mikulás, Finnországban Jolipukki, Oroszországban pedig Gyedmoroz  néven tevékenykedik. Utóbbi felkeltette a CIA érdeklődését is. Az Egyesült Államok vámhivatala többrendbeli csempészet és adócsalás miatt körözi a vén ajándékosztót. A közlekedési felügyelet vádja szerint Télapó többször vett részt a forgalomban, nem engedélyezett és a közlekedésben nem rendszeresített járművel.

Szakértők szerint a vádlott nehéz helyzetben van. Mivel az USA és az Északi-sark között nincs kiadatási egyezmény, a bíróság hatalmas összegű óvadékot állapított meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://pallerozottelme.blog.hu/api/trackback/id/tr952511169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása