hírek az érme másik oldaláról

A Fiatal Írók Szövetsége, a Hírcsárda és Tacskó Muki közös pályázata álhíreket generáló őrülteknek és szenteknek.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Horváth Péter újabb álhírei II. A Varjú-akták további titkai

2010.12.13. 16:07 - a putnoki halottlátó

Címkék: budapest csillagászat gyurcsány ferenc sanghaj álhír varjak

A Varjú-akták további titkai: Továbbra sem tudják a világ madártani szakemberei megcáfolni az osztrák környezetvédő testvérpár, Thomas és Nicholas Sanktirmen állítását, miszerint a varjak mindössze két állapotban léteznek: vannak, illetve nem vannak; ezzel a világ legegyszerűbb élőlényei közé tartoznak. Egyre többen próbálnak varjútojást, varjúfiókát, fiatal varjút, kimúlt varjút találni, az Európai Madártani Egyesülés 100 ezer eurós jutalma dacára sikertelenségre van ítélve e vállalkozás, persze rengeteg hamísitvány érkezik a világ minden tájáról.

 

Úgy tűnik, ezen előbb említett életszakaszok, azaz a tojás-, fióka- és kimúlt-állapot teljesen hiányoznak a fekete madarak életéből, mindössze a létre és nemlétre szorídtoznak. Szintén osztrák tollakból származik az a felvetés, hogy a varjak valamiféle pándimenziónális élőlények, életük korai és kései szakaszait más-más dimenziókban élik le. Ez adhat okot, hogy eleink a halál egyik megtestesítőjét látták bennük.

Két napig fejhangon beszélt az ex-miniszterelnök!

Különös kór támadta meg a hónap elején a Bulgáriából visszatérő Gyurcsány Ferencet. A betegség a hangszálait és az orrüregét támadta meg, ennek eredményeként rá nem jellemző hangszínben és hangmagasságban volt képes csak kommunikálni. A leginkább a komédiákból ismert héliummal töltött lufis jelenetet idéző miniszterelnököt több magas tisztviselő képtelen volt komolyan venni telefonon, sokszor telefonos tréfaként értelmezték Gyurcsány Ferenc hívásait. Szerencsére a budapesti Kútvölgyi Kórházban gyors kúrában részesítették a politikust, így három nap múltán teljesen tünetmentes volt, normális hangon tudta már beszélgetéseit lefolytatni. Kormos Kata, az MSZP szóvivője cáfolta, hogy a félreértésekből adódó kellemetlenségekért bárkinek is távoznia kell a párthivatalokból.

Sanghaj mellett felépült Budapest kicsinyített mása!

Sanghaj és Budapest testvérvárosi kapcsolatának tizedik évfordulójára a kínai nagyváros melletti Nantongban felépült fővárosunk 90 %-os kicsinyített mása. A parkban helyett kapott a sokáig parlagon heverő Hősök tere hasonmás is, amit egykor a Walt Disney társasággal közösen építendő témaparkban építettek fel, de a szórakoztató beruházás körüli problémák miatt új helyet találtak ezen új projekt területén. A nevezetességek között többek közt felépült a Parlament, az Operaház, a Budai Vár, a Bazilika és a Zsinagóga, illetve felépült egy városrésznyi Belvárosunk hangulatát idéző tömbsor. A mini-Duna két oldala között Lánchíd és az Erzsébet-híd másolata teremt kapcsolatot. A Mini-Budapesten az utolsó simításokat végzik, így a sanghaji világkiállítás bezárása után is lesz magyar vonatkozású installáció a nagyvároshoz köthetően és Karácsonyra előtt már valószínűleg látogatható lesz a park.

Szlovák csillagászok igazolták magyar kollégáik felfedezését!

Szlovák csillágászok is bizonyítottnak vélik a magyar csillagászok állítását, miszerint nincs ujj a Nap alatt. A František Pozor Intézet munkatársai megismételték a Vázsonyi István Csillagász Kör méréseit és számításait, többféle szűrőt alkalmaztak, illetve a Hubble űrteleszkóp segítségét is igénybe vették. Akárcsak a magyarok, ők is bizton állítják, hogy nincs semmiféle ujj, sem egyéb testrész a Nap alatt, illetve annak közelében sem. A csillagásztársadalom ezzel szemben még nem tekinti bizonyítottnak az állítást, hogy a nagyobb csillagok és egyéb űrobjektumok alatt nincsenek ujjak. A legközelebbi kutatandó objektum a márciusban a Földet hétmillió kilométerre megközelítő Wörtz-Donchamizzi-üstökös.

A bejegyzés trackback címe:

https://pallerozottelme.blog.hu/api/trackback/id/tr102513017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása