hírek az érme másik oldaláról

A Fiatal Írók Szövetsége, a Hírcsárda és Tacskó Muki közös pályázata álhíreket generáló őrülteknek és szenteknek.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Pásztor Emerencia: Mégsem koronázzák királlyá Orbán Viktort

2010.12.14. 13:12 - SZAVICS

Címkék: orbán korona

Rendkívüli sajtótájékoztatóval próbál gátat szabni a Fidesz a kormánypárt jövőbeli terveit illető találgatásoknak. A hétfői eseményen Navracsics Tibor cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint a kormány céljai között szerepelne a királyság visszaállítása a kormányzati ciklus végén.

„A Magyar Királyság feltámasztása értelmetlen visszalépés lenne. Egy ilyen történelmi hátraarccal nemcsak a modern, egyesült Európának, hanem egy jövőbeli nagyobb Magyarországnak is hátat fordítanánk” – nyilatkozta a közigazgatási és igazságügyi miniszter, majd sietve hozzátette: „Természetesen morális értelemben nagyobb országra gondolok, legalábbis egyelőre.”

 
Később Skype-on keresztül maga a miniszterelnök is bejelentkezett vatikáni útjáról:
„Én nem akarok ennek az országnak a királya lenni. Én ennek az országnak a miniszterelnöke, ennek az országnak az Orbán Viktora akarok maradni. Most, hogy a pápa megáldotta ezt a narancssárgára festett babérkoszorút, már nincs akadálya, hogy hivatalosan is megkoronázzanak Magyarország orbánviktorává, ahogy majd az utódaimat is az ország élén orbánviktorrá fogják koronázni, így téve őket a kétharmados monarchia méltó vezetőivé.”
 
A miniszterelnök azért is tartja sürgősnek az új államforma és az új alkotmány szentesítését, hogy a jövőre esedékes EU-elnökséget már egy stabil, megerősödött Magyarország kezdhesse meg. Ezenkívül a Forint erősödését is várják ettől a radikális lépéstől, de a biztos siker érdekében a pénzérmék 2011-től szerkezeti acélból készülnek, a hátoldalukra pedig Fekete Laci arcképe kerül.
 
Meg nem erősített információink szerint a narancssárga babérkoszorú fröccsöntött változata még karácsony előtt elérhető lesz a Fidesz webshopban.

A bejegyzés trackback címe:

https://pallerozottelme.blog.hu/api/trackback/id/tr312515235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kapusedző 2010.12.14. 19:11:54

Református a bájos gyermek, így nem lehet királlyá koronázni:)

mittu_domain · http://mittu-domain.blog.hu 2010.12.14. 20:19:14

@kapusedző: Ennél nagyobb dologra is azt gondoltuk, hogy nem lehet, aztán mégis lehetett:-)

kapusedző 2010.12.14. 20:26:55

Igaz, de manapság a Duna is nehezen fagy be, tehát van még hátráltató körülmény!:)

kszabo 2010.12.15. 06:27:13

Szegény reformátusok, mi nőtt ki közülük :(
A nyakas kálvinista nép nagy veszélyben van, lehet hogy ötszáz év után vissza kell térniük a Vatikán kebelére.
A Dunának már kitettem a rakparton a rá vonatkozó együttműködési nyilatkozatot :)
süti beállítások módosítása