hírek az érme másik oldaláról

A Fiatal Írók Szövetsége, a Hírcsárda és Tacskó Muki közös pályázata álhíreket generáló őrülteknek és szenteknek.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Bettmen Karcsi: Ratko Mladics a Wikileaksen rejtőzködik, csak le kell tölteni

2010.12.09. 03:12 - a putnoki halottlátó

Címkék: háború szerbia álhír jugoszlávia hága háborús bűnök wikileaks mladics

Szenzációs bejelentést tettek a szerb háborús bűnökkel foglalkozó ügyészség képviselői: megtalálták Ratko Mladics tábornokot, akinek kiadatását a volt Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnöket vizsgáló hágai törvényszék 15 éve követeli.

„A szerb nyomozati szervek éjt nappallá tevő munkájának eredményeképp rátaláltunk Mladicsra. Egyik álmatlanságban szenvedő nyomozónk a Wikileaks internetes portálon talált rá” – jelentette be Bruno Vekarics az ügyészség szóvivője.
Mint azt a szóvivő hírportálunkkal közölte, Mladics az évek során saját chatszobát alakított ki, amelyen keresztül időnként Hágában lévő egykori harcostársaival értekezik. A tábornokot már csak le kellene tölteni, a gondot azonban az okozza, hogy a neve nincs belinkelve, így nem lehet ráklikkelni, de download gomb sincs a fényképe mellett. És hogy mindez ne legyen elég, csak délután 14 és 16 óra között van online-ban, amikor Szerbiában az internetes vonalak túlterheltsége miatt nem működnek a letöltések. Egyszer sikerült ugyan őt letölteni, de a tábornok zip állományban jött le, jelszóval védve, amit a szerb titkosszolgálat informatikusai nem tudtak feltörni.

Szerbia az FBI segítségét kérte, akik megígérték, amint letartóztatták Oszama Bin Ladent, küldenek egy download-gombot. Borisz Tadics szerb elnök megígérte: amint sikerül Mladicsot letölteni, saját kis USB-jén szállítja őt Hágába.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://pallerozottelme.blog.hu/api/trackback/id/tr392503451

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ács József – KISZIVÁROGTATÓK 2010.12.13. 09:55:50

A propaganda nem kardcsörtetés. A nyugati típusú, atomizált társadalomban a sugalmazás hatékonysága nagyobb, mint a parancsolásé. A propaganda, mely kijelöli a problémákat és megoldásukra mindjárt javaslatot is tesz, éppolyan közmű, mint az elektromos ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása