hírek az érme másik oldaláról

A Fiatal Írók Szövetsége, a Hírcsárda és Tacskó Muki közös pályázata álhíreket generáló őrülteknek és szenteknek.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Kukucccs: Gyász

2010.12.09. 05:14 - SZAVICS

Címkék: gyász temetés álhír tücsök

Csöng az óra. Lenyomom. Csöng. Lenyomom. Mindjárt földet érek, és eldöntöttem, hogy egyszer kivárom a becsapodást. Csöng. Még félálomban el kezdem tekergetni rajta a gombokat, közben koncentrálok, hogy fel ne ébredjek. Csöng. Megadom magam. Felülök az ágyban, és undorodva nézek az órára. Hallgat, mint a sír. De valami csöngött. Hallgatózok.

Ismét egy eltévedt tücsök. Morogva elkezdem keresni, persze rögtön megnémul és nem találom sehol. Kimegyek kávét főzni, behozom az újságot, rágyújtok. Minden mozdulatommal erőszakosan próbálom megcáfolni, hogy ez a napom már el van cseszve. Kinyitom az ablakokat. Szégyenlősen lopózik be a napfény, még nincs benne a déli agresszívitás.

Kinyitom az újságot. Olvasom, de nem értem a szavakat. A gazdasági mellékletet összegyűröm, nagyon gyenge lábakon állok, ezt is nem hagyom belémpofázni. Az apróhirdetéseket olvasom, amikor megakad a szemem, egy gyászjelentésen. Meghaltam. A nevem, életkorom, a lakóhelyem ... minden stimmel. Kiesik a cigaretta a számból. Ez még kellett ehhez a naphoz, gondolom, és veszem a telefont, hogy felhívjam az anyámat, nehogy az újságból tudja meg, hogy meghaltam. Erőltetetten mosolygok, de a kávé összemegy a számban. Nem veszi fel. Kezdek ideges lenni, találomra csöngetek meg számokat a telefonkönyvemből. Senki. Mi a fasz van ma? Újra megnézem az újságot. Hirtelen haltam meg. Idióták. Bekapcsolom a számítógépet. Kiírom a facebookra, hogy “meghaltam hirtelen”, nagyon jó móka lesz. A facebook nem enged belépni, azt mondja, hibás a jelszó.

Na jól van, azt hiszem nekifutok mégegyszer ennek a napnak. De előtte, még beütöm a nevem a keresőbe. Negyvenhétezernégyszáz találat. Beírom a nevem mellé, hogy “hirtelen meghalt”. Százötezer találat. A szám kiszáradt.
Egyszerűen csak túl korán van. Fél hét. Persze, hogy mindenki alszik. A facebook is alszik. A google meg be van baszva.
Most elfelejtem ezt az egészet. Bemegyek a hálószobába, és lefekszem. Felhúzom az órát. Dehogy húzom, addig alszom amíg akarok. A telefont azért magammal viszem.

A bejegyzés trackback címe:

https://pallerozottelme.blog.hu/api/trackback/id/tr752500486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása