hírek az érme másik oldaláról

A Fiatal Írók Szövetsége, a Hírcsárda és Tacskó Muki közös pályázata álhíreket generáló őrülteknek és szenteknek.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

O. B.: Elmeszakértők a politikában

2010.12.13. 20:07 - SZAVICS

Címkék: politika putyin

Nemzetközileg is nagy port kavar az a jogerős uniós döntés, amely Magyarországot ellenőrzi a következő évek folyamán. Mint az ismeretes, több civil szervezet évek óta ostromolja Brüsszelt, hogy lépjenek valamit a Magyarországon végbemenő folyamtok ellen. A civilek által beadott követelések lényege, hogy vizsgálják felül a politikusok elmeállapotát, mielőtt bármiféle hivatalos szerepet vállalnának a magyar közügyekben.      

Brüsszel döntött, három ország orvosaiból álló csoportot küldenek Magyarországra, akik hamarosan munkához látnak és turkálni kezdenek politikusaink fejében. Herman A. Van Rompuy belga politikus és államférfi, a következőket nyilatkozta az ügy kapcsán. "Teljesen érthető az aggodalom, Magyarország az Európai Unió része, ha egy részünk megbetegszik, azt az egész test érzi. A sánta kutyát hamarabb utolérik, mint a hazug embert."     Ami meglepő az ügy kapcsán, hogy egy unión kívüli országot is felkértek, támogassa az ügyet orvosi segítséggel. Az Oroszországi Föderáció három professzort delegál a bizottságba. Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin, elmondta szívesen segít Magyarországon, hiszen ők oroszok már csak tudják, milyen károkat tud okozni egy megbomlott elme egy birodalomnak. Az orosz orvosi küldöttség tagjai, Ivan Buharin a Lomonoszov Moszkvai Állami Egyetem professzora, és két kollegája, Adam Kozlevics addiktológus, belgyógyász és Arbatov Panyikovszkij igazságügyi elmeorvos. Oroszországon kívül Svédország és Portugália felügyeli a folyamatokat, Birger Jarl és Olof  Skötkonung a Svéd Tudományos Akadémiáról, Insano Louco és Garcia de Orta a Portoi Neurológiai és Pszihiátriai Intézet osztályvezetői. Magyarországon mind a jobb, mind a bal oldal többféle képpen reagált az üggyel kapcsolatban. Kövér László szerint, idézem "Vannak bizonyos emberek, akik bármit képesek elkövetni, hogy visszaszerezzék maguknak a hatalmat. Már megint ugyanott tartunk, nem akar elválni a szar a májtól." Ugyanakkor a bal oldalról Mesterházy Attila úgy véli, "Nem fog segíteni az országon egy ilyen orvosi siserehad, Magyarországnak tettekre van szüksége!" Ezzel szemben szinte minden parlamenti pártból érkeztek pozitív hangvételű nyilatkozatok a brüsszeli lépéssel kapcsolatban. A küldöttség 2011. januárjában kezdi meg munkáját, felmerült az a hír is, hogy rendelkezésükre bocsájtják a OPNI volt épületét, az itt dolgozó bizottságnak. Az itthoni segítségük pedig Csengery Ferenc, az OPNI utolsó főigazgatója és Kelemen Kristóf, a Nemzet Erőforrás Minisztérium helyettes államtitkára lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://pallerozottelme.blog.hu/api/trackback/id/tr112513915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása