hírek az érme másik oldaláról

A Fiatal Írók Szövetsége, a Hírcsárda és Tacskó Muki közös pályázata álhíreket generáló őrülteknek és szenteknek.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Taller Tomas: Történhet csoda?

2010.12.11. 00:41 - SZAVICS

Címkék: románia obama székely

Az eddigi felmérések szerint, Botond Ágoston Ábel lehet Románia elnöke. Sárközi és Obama után, akik köztudottan nem az úgynevezett anyanemzet exponensei, megtörténhet Kelet-Európában is az, ami itt-és most, egy kisebbfajta csodával egyenértékű: hogy egy, bevallottan nemzeti (kisebbségi) politikus, reális eséllyel indulhat az elnökválasztáson! Ez minden hazai elemzőnek meglepetés, tudniillik a gyakorlatilag önjelölt jelöltet semmilyen bejegyzett romániai párt nem támogatja. Előzőleg (és előrelátóan) kilépett az összes pártból, melynek tagja volt, meg nem erősített információink szerint legalább ötnek, ebből kettő magyar.

Gulyáságyús-kokárdás-ígérgetős kampánya több volt, mint sikeres, erre senki se számított. A jelenlegi elnök a legkevésbé, akit (tengerészeti múltjára tekintettel) csak halleves-csinálónak emleget, mert, szerinte ő (a még elnök) minden kondérnál ott volt, a fedélzeten, vagy alatta.

Az új, a többieket meglepetésszerüen leköröző jelöltnek több, mint sikeres a kampánya, noha senki sem támogatja, hivatalosan. De, a székely Swarzenegger csak előre tör, felméréseink lezártakor már több, mint tízszázalákos az előnye, hacsak nem tévednek túl nagyot a számlálók. Ha mégis, és minden vélemények ellenére, B.Á.Á. megnyeri a választásokat, akkor meglepetés (-rőkönyödés) érheti a konzervatív, kvázi nemzeti pártokat.

Botond Ágoston Ábel  a nagy favorit, aki üzletemberként kezdte és politikusként „végezte”, vagyis a befutóra tett, mint oly sokan mások, csak több sikerrel. A székely hegyek tarvágójaként, „Hargitai borbély”- ként emlegetett jelölt tehát jó eséllyel indul a választásokon, s minden jel szerint meg is nyerheti azokat, ha betartja eddigi, ígérgetésekre gerincesedett kampányvonalát. Jobb a bográcsos a hallevesnél? Ez most, vasárnap kiderül. Bőr- haj- és politikai színezék nem számít, vagy mégis?

A bejegyzés trackback címe:

https://pallerozottelme.blog.hu/api/trackback/id/tr362508131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása