hírek az érme másik oldaláról

A Fiatal Írók Szövetsége, a Hírcsárda és Tacskó Muki közös pályázata álhíreket generáló őrülteknek és szenteknek.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

lakabjaci: Technikai újítás egy technikai jellegű sportban

2010.12.13. 13:42 - a putnoki halottlátó

Címkék: sport álhír párbajtőr vívás

Jelentős, logikus, költségkímélő újításnak lehetünk szemtanúi, ha a jövő évre tervezett Vívó EB-t nyomon követjük. „A tradíciók megóvása –kis túlzással persze- szinte 100%-osra sikerült!” - mondta szerkesztőségünknek Plasztron Ervin technikai igazgató, a Szamuráj Harcosok Kézilabda Egyesület nyugalmazott szertárosa.


Ha nyomon követjük a vívás világában bekövetkezett lassú, ám mégis nagy jelentőséggel bíró változásokat, akkor rájöhetünk arra, hogy a mostani párbajtőrbeli módosítást - miszerint a markolat/kézfejvédő/penge sorrendből az utolsó tagot, tehát a pengét felváltotta a kétteleszkópos beltéri szobaantenna-, nem tarthatjuk tájidegen motívumnak.


(1. ábra A versenyszellem oltárán)


Az analóg és digitális jelek maximálisan 36 dB erősséggel fognak jelen lenni a sportolók közvetlen környezetében, így nem kell attól tartani hogy esetlegesen a Röjtökmuzsaji Hagyományörző Playstation Klub jel/zaj viszonyát befolyásolná a nyári időszámítás idején.


A sportolók eddig elégedetten vélekednek az eszközökről, egyetlen negatívumként csak Jenőke tuningját tartják, mert ő lekente az egészet másfél tubus palmatex jellegű ipari ragasztóval, így találat esetén a sportszer nemhogy nem csukódik össze, de mérgez is.


Egyéb megemlítendő szabálymódosítás hogy, most már diszkógömböt is lehet fejvédőként használni, valamint bevezették a rúgást, mint pontszerző lehetőséget. Az egérméreg használatát viszont továbbra is tiltja a szabálykönyv. (Kivételt képeznek ez alól a balkáni régiók bajnokságai)

Reméljük a változtatások elősegítik ezen sportág népszerűbbé válását, a bajnoksághoz pedig szerkesztőségünk jó szórakozást kíván!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pallerozottelme.blog.hu/api/trackback/id/tr612512970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása