hírek az érme másik oldaláról

A Fiatal Írók Szövetsége, a Hírcsárda és Tacskó Muki közös pályázata álhíreket generáló őrülteknek és szenteknek.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Nácz Attila: Az AB neve KB-ra változott!

2010.12.13. 12:44 - SZAVICS

Címkék: ab

Az Alkotmánybíróság legutóbbi ülésén a testület saját magával foglalkozott. A belterjes vita onnan bontakozott ki, hogy nem tudták megállapítani, hogy mivel foglalkozhatnak s mivel nem. Ez abból fakadóan csörgedezett ki a kiszivárogtatást követően, hogy önkéntelenül a magángyugdíj-pénztárakkal kezdtek el foglalkozni még mielőtt bárki panasszal élt volna. Sajnos ezt a téma teljesen meg- és felosztotta a (sajtos-sonkás)taláros testületet.

Többen különvéleményt fogalmaztak meg (ezzel a tettükkel egyébként kötelezték magukat arra, hogy többedmagukkal megnézzék a Különvélemény c. filmet visszaeső szemlélettel.) Az egyik különvéleményt megfogalmazó (sajtos) arra a következtetésre jutott, csak a saját nyugdíjuk felett ítélkezhetnek. Másik különvéleményben megfogalmazott véleménytelenségben pedig csak önmaguk (12 fő) nyugdíja lehet a téma. A harmadik így érvelt:mivel az állampolgárok külön önálló személyiséggel és tudattal rendelkeznek (djuice:jog- és nyugdíjképesek) ők (tallárék) nem bíráskodhatnak azon nyugdíjak felett melyet nem ők (tallár vagy állampolgár) fizettek be hanem az állam a(z) (állam)polgárok helyett a munkáltatón keresztül a nyugdíjpénztárakba kincstári (MÁK) számlára. A MÁK határozott közleménye szerint hozzájuk MÁKszámlál6atatlan pénz folyik be és el.

Ezt az értelmezéskombinációt már egyikük (4.-től 12.-ig tallár) sem bírta követni ezért arra az antinyugvópontra jutottak, hogy feladják az eddigi megbízatásukat mert már nem tudják megmondani az esküjüknek megfelelő álláspontotjukat csak kábé (KB). Ezt még alátámasztotta az a tényálladék is, hogy nem csak a körülmények változat az AB körül (pl.: alkotmányozószoba festés, valaki nyitva hagyta a csapot s ez már 1 csöppet zavarta őket) hanem valaki a számítógépeken lecserélte a (jogszabályi)háttereket. Ezzel egyébként a teljes képernyő új megvilágításba került.  Emiatt egyébként külön eljárás indult az ismeretlen képcserélő ellen.

A KB 6ározatai ellen csak egész KBájtokban lehet élni. A KB döntése annyira megdöbbentette a pártokat, hogy csárdazárásig senki nem reagült.

A bejegyzés trackback címe:

https://pallerozottelme.blog.hu/api/trackback/id/tr412512862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása