hírek az érme másik oldaláról

A Fiatal Írók Szövetsége, a Hírcsárda és Tacskó Muki közös pályázata álhíreket generáló őrülteknek és szenteknek.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

John Conor: A Fidesz államosítaná a facebook-ot

2010.12.13. 12:33 - SZAVICS

Címkék: facebook

Orbán Viktor miniszterelnök szerint tarthatatlan helyzet, hogy magyar állampolgárok milliói mindenfajta ellenőrzés nélkül regisztrálnak külföldi közösségi hálózatokba.

Orbán minderről a venezuelai állami tévében beszélt, Hugo Chávez elnök műsorában. „Az emberek nem tudatosítják, hogy idegen hatalmaknak szolgáltatják ki magukat. Felteszem a kérdést, vajon miért nem jó a magyarnak az iwiw? Az nem érv, hogy azért, mert szar. Azt mondom, magyar ember magyar közösségi hálózatnak legyen tagja,” jegyezte meg a miniszterelnök, Chávez heves helyeslése közepette. 

Még ma is sokan azt gondolják Magyarországon, hogy a közösségi szájtokon önmagukról megosztott információ az ő saját tulajdonuk – mondta el Rogán Antal, az Országgyűlés gazdasági bizottságának Fideszes elnöke az üggyel kapcsolatban. Ezen változtatni fogunk, mondta, alkotmánymódosítással kívánják elérni, hogy a jövőben ne csatlakozhassanak nemzetközi szájtokhoz a felelőtlen állampolgárok. Amennyiben az emberek mégsem lesznek hajlandók önként törölni facebook profiljukat, elérhetetlenné teszik az oldalt az országon belül. Orbán ezzel kapcsolatban már segítséget is kért kínai kollégáitól pekingi látogatása során.

Aki ennek ellenére fent marad a facebookon, az kizárja magát a nemzeti közösségből, jegyezte meg ennek kapcsán Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter.

„Üldögél cambridge-i egyetemi szobájában egy amerikai diák, unatkozik, csinál egy oldalt, amire a magyarok tömegével elkezdenek regisztrálni, miközben ez a Zuckerberg azt se tudja, hol van Magyarország, nem érdekli az itt élők sorsa,” mondta Kósa Lajos, a Fidesz prominense. „Nem Zuckerberg kormányozza az országot, ezt jó ha mindenki tudja” tette hozzá a debreceni polgármester.

A bejegyzés trackback címe:

https://pallerozottelme.blog.hu/api/trackback/id/tr12512832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása