hírek az érme másik oldaláról

A Fiatal Írók Szövetsége, a Hírcsárda és Tacskó Muki közös pályázata álhíreket generáló őrülteknek és szenteknek.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Blogger Lone: Bizalmas információkat szivárogtatott ki a Wikileaks Fásy Ádámról!

2010.12.09. 02:42 - a putnoki halottlátó

Címkék: afrika álhír pamut fásy

Egy órával azután, hogy feladta magát a londoni rendőrségen Julian Assange –a wikileaks alapítója – símaszkosok egy zárt borítékot dobtak a washingtoni magyar nagykövetség bejárata elé. Szombati Béla nagykövet értesítése szerint leleplező dokumentumok találhatóak a borítékban a népszerű magyar zeneművész – Fásy Ádám külföldi tevékenységeit illetően.


Mint ismeretes Fásy a Miss Europe Hungary licenctulajdonosaként rengeteget utazott külföldre különféle szervezési feladatokat ellátni. A dokumentumok szerint Fásy arra használta fel a posztjából eredő kapcsolati tőkéjét, hogy egy - a Mozambik fővárosában, Maputóban található pamutfonó üzem belső hangulatjelentéseit meghamisítva rossz színben tüntesse fel a cég működési morálját a köz előtt. Feltehetően így akart befolyást szerezni a zuhanó tőzsdei értékpapírok felett, azok olcsó felvásárlásával.


Szombati rendkívül kényesnek találja az ügyet és azonnali kivizsgálást kért hazai kollégáitól. Pintér Sándor belügyminiszter Fásy bizottságot ígért, amelynek kizárólagos feladata lesz a tények alapos feltárása. A nemzetközi sajtóvisszhang egyelőre kimértnek mutatkozik a megszellőztetett aktákkal kapcsolatban bár Ongo Wengamill a Dél-afrikai Országok Pamutközösségének helyettes titkára aggodalmát fejezte ki és szintén gyors eredményeket kért.

A bejegyzés trackback címe:

https://pallerozottelme.blog.hu/api/trackback/id/tr832503254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása