hírek az érme másik oldaláról

A Fiatal Írók Szövetsége, a Hírcsárda és Tacskó Muki közös pályázata álhíreket generáló őrülteknek és szenteknek.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Magyar Csaba: Fellázadt Budapest élővilága

2010.12.09. 01:54 - SZAVICS

A Budapesti Állatok és Növények Érdekszövetsége közleményt adott ki az egyre elviselhetetlenebb fővárosi környezetszennyezés és zajártalom ellen. Egyúttal bejelentették, hogy a továbbiakban nem nézik tétlenül az eseményeket, több demonstratív jellegű akciót is szerveznek.

Így például idén a fák városszerte a szokásosnál kevesebb levelet hajtanak, ezáltal még elviselhetetlenebbé téve a nyári napsütést. Ősszel pedig a színpompás lombkoronák helyett egységes szürkébe fordulnak, megfosztva az élménytől a bennük gyönyörködni kívánó, ám amúgy életlehetőségeik iránt teljeses közömbös embereket.

A Szelídgerlék Fővárosi Tagozata kapcsolódó, határozatlan ideig tartó akciójával a levegőszennyezésre kívánja felhívni a figyelmet. A környzetbarát járművek kivételével ezentúl az összes budapesti galamb a parkoló autók szélvédőjére fog piszkítani. A szelíd jelzőre tekintettel ennél keményebb lépéseket egyelőre nem terveznek.

A patkányok is megelégelték az egyre piszkosabb csatornákat, valamint az új metró építésével járó megnövekedett zajt, így koraősszel nagyszabású tüntetést tartanak a Kossuth téri metróaluljáróban. Szóvivőjük elmondta, a vízágyúktól sem rettenek meg, hiszen amúgysem tudtak tiszta vízben fürödni időtlen idők óta. Ha pedig jelvény nélküli rendőrt vagy viperával felszerelt közeget látnak, gondolkodás nélkül megharapják.

A Magyar Csótányok szakszervezete is hírt adott magáról, egy tisztítószerben található vegyülettől olyan mutáció terjedt el közöttük, melynek következtében ezentúl kétszer akkorára nőve és sokkal fürgébben fogják riogatni lakásaikban a polgárokat.

A Dunai Szórványhalak Tömörülésének a vízminőség folyamatos romlásából lett végképp elege, a felháborodot halak legnagyobb nemzeti ünnepünkre időzítették demonstrációjukat. Augusztus 20.-án délelőtt 10 és 12 óra között rajokba tömörülve és hátukra fordulva úsznak végig az Árpád és a Margit híd közötti szakaszon.

Ám mind közül a Fővárosi Állatkert lakói választották a legdrasztikusabb megoldást, egyszerűen megdöglenek a szmogtól.

A bejegyzés trackback címe:

https://pallerozottelme.blog.hu/api/trackback/id/tr442500400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása