hírek az érme másik oldaláról

A Fiatal Írók Szövetsége, a Hírcsárda és Tacskó Muki közös pályázata álhíreket generáló őrülteknek és szenteknek.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Pálfi Ágnes: Lajos bácsi dilije (is) történelem lesz?

2010.12.09. 04:09 - a putnoki halottlátó

Címkék: irodalom depresszió agresszió nyugdíj nobel díj író öregség öregek otthona idősek otthona

Gargaly Lajos (104), hazánk legidősebb Nobel-díjas írója diliházba került! Lapunk kiderítette, hogy tegnap délután vidéki otthonukban unokája, M. Péter (33) olvasott fel neki, amikor az idős író felpattant, és nyomdafestéket nem tűrő szavakat kiabálva rohangálni kezdett az udvaron. Péter elmondása szerint Lajos bácsi nem elégedett meg ennyivel, mert miután a házat fellármázta, nyíltan szidalmazni és köpködni kezdte a család tagjait is.

„A papa felugrott és futni kezdett a kerítés felé – nyilatkozta Péter – hárman tudtuk csak lefogni, később a mentősök inkább az ágyhoz kötözték. Nem tudjuk, mi érhette. Mi mindig azon vagyunk, hogy jól érezze magát”.
Az egyik asszisztens szerint az idősek különösen érzékenyek ebben a korban. „A legtöbb idős betegünk 102-108 év között kerül be, leginkább azért, mert szeretteik túl sokat hagyják őket egyedül, s az új dolgokhoz nehezen alkalmazkodnak. Szeretnének dolgozni, de rá kell jönniük, hogy már nem tudnak”.
Az egyébként nehézkesen járó Gargaly bácsira az utóbbi néhány hétben egyre több panasz érkezett az írótársaságoktól is. Szemtanúk szerint összejöveteleken az ételdarabkákat a földre söpörte, kedvetlen volt és mogorva.
A köztársasági elnök sajnálatát fejezte ki ez ügyben, szerinte az olvasók feladata, hogy „kiemeljék Lajos bácsit a depresszióból”. Emellett, ígérte, ő maga is kezeskedni fog Gargaly Lajos gyógyulásáról, ugyanis a legközelebbi tárgyaláson kérvényezni fogja a száz év feletti munkavállalás igényét.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://pallerozottelme.blog.hu/api/trackback/id/tr992499220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása