hírek az érme másik oldaláról

A Fiatal Írók Szövetsége, a Hírcsárda és Tacskó Muki közös pályázata álhíreket generáló őrülteknek és szenteknek.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

DR. KÖNÖZSY LÁSZLÓ ZOLTÁN: A TESTROMBOLÁS MINT SPORT

2010.12.10. 22:29 - a putnoki halottlátó

Címkék: halál alvás dohányzás egészség álhír önpusztítás

A nemzetközi egészségügyi szervezetekkel folytatott viták a szabadelvűség jegyében odáig vezettek, hogy a dohánygyártó- és szeszipari cégek, és jelentős temetkezési vállalkozók szorgalmazták a „Testrombolók Nemzetközi Szövetségének” (TNSZ) megalapítását, amely törvényesen is lehetővé teszi országos és nemzetközi testromboló bajnokságok megrendezését.

„A halál nagy business!” - nyilatkozta egy szélsőséges szervezet tagja. A bajnokságok célja minél rövidebb idő alatt minél hatékonyabb testromboló módszerek kidolgozása a rövid élet titkának kutatása érdekében. Az első helyezett ingyenes temetésben részesül, a többi versenyző jutalmazását a helyi zsűri állapítja meg.
A testrombolás területén egy magát megnevezni nem kívánó amerikai kutatócsoport érte el a legkiemelkedőbb eredményeket. Vizsgálataik kimutatták, hogy meghatározó tényező a mértéktelenség. Azt javasolják, hogy először csökkentsük az alvással eltöltött órák számát. Kezdetben négy-öt óra alvás is elegendő, de a végső cél a napi egy-két óra pihenés. Ezután jöhet a cigarettakúra, amelyet a halál beálltáig nem szabad abbahagyni. A kutatások szerint napi egy-két óra alvás mellett harminc-negyven szál erős cigaretta elszívása kedvezően befolyásolja a végső cél elérését. Ha az alapgyakorlatokkal hat-nyolc kilogrammot sikerült fogynunk, és a látásunk sem teljesen tiszta, akkor a halálfélelem kiiktatásának érdekében elkezdhetünk kisebb mennyiségű alkoholt fogyasztani. A fokozatosság elvét követve a napi bevitt alkohol mennyiségét növelni kell. A kúrát kiegészíthetjük olyan tápanyagokkal, amelyek lassítják az anyagcserét és tompítják az agyműködést. „A víz fogyasztása egy idő után teljesen elhagyható” - állította az amerikai kutatócsoport egyik anonim tagja.
Az elért eredmények tükrében a diplomáciai kapcsolatok nemzetközi rendezése és a tudomány nagyütemű fejlődése ösztönzi azokat a vállalkozásokat, amelyek a rövid élet titkának megfejtésére fordítják profitjuk közel kétharmadát. A kutatások folytatása azért is szükséges, mert a leghatékonyabb módszerek ismerete és alkalmazása mellett sem biztos, hogy sikerül az embereknek rövid idő után meghalniuk.


Cranfield, Anglia, 2010. december 8.

A bejegyzés trackback címe:

https://pallerozottelme.blog.hu/api/trackback/id/tr182507941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása