hírek az érme másik oldaláról

A Fiatal Írók Szövetsége, a Hírcsárda és Tacskó Muki közös pályázata álhíreket generáló őrülteknek és szenteknek.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Toller Ede: Új baloldali párt alakult Szema néven

2010.12.13. 22:57 - SZAVICS

Címkék: új szema

Új pártot alakított az SZDSZ-ből kilépett Ungár Klára és Sértő-Radics István – írja a hvg.hu. A Szabad Emberek Magyarországért (Szema) párt a csalódott baloldali és liberális szavazóknak kíván alternatívát nyújtani.

Ungár Klára a szerdai pártbemutató sajtótájékoztató után azt mondta, nem az SZDSZ-től akarnak elvenni szavazókat, hisz az egyszázalékos SZDSZ mögött nincs szavazó. Azt a 280 ezer liberális és egymillió baloldali szavazót akarják aktivizálni, akik „politikai hajléktalanná váltak”, és nem mentek el szavazni a legutóbbi választáson.

Kifejtette: a nem szavazók csalódottsága jogos, hiszen a kialakult társadalmi válságban a legszegényebbek lettek a bűnbakok, hangos az ország a „nyílt rasszizmustól”, és a kormány ezt nem képes megfékezni. Hozzátette: nem elég, hogy felsorolják a problémákat, azokra olyan válaszokat kell adni, amelyek megoldást kínálnak a gazdasági válság miatti „szűkebb mozgástérben” is.

A párt hétfejezetes programot készített, a Szema honlapján is publikált dokumentum szerint szorgalmazzák a pártfinanszírozás teljesen átláthatóvá tételét, javasolják az osztalékadó 10 százalékra csökkentését és azt is, hogy a személyi jövedelemadóból az eddigi 1+1 százalék helyett 3 százalékot lehessen felajánlani.

A Szema – egyebek mellett – 4 éves korra csökkentené a tankötelezettség alsó határát, azaz ettől a kortól kötelezővé tennék az óvodába járást, a szükséges újabb helyeket pedig óvodaépítésekkel a kormányzatnak kellene biztosítania. Iskolába járáshoz kötnék a családi pótlék fizetését, és szeretnék elérni, hogy az állam lépjen fel az iskolai diszkrimináció ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://pallerozottelme.blog.hu/api/trackback/id/tr602514326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása