hírek az érme másik oldaláról

A Fiatal Írók Szövetsége, a Hírcsárda és Tacskó Muki közös pályázata álhíreket generáló őrülteknek és szenteknek.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Nemes András: David Gahan az Isten!

2010.12.11. 09:39 - a putnoki halottlátó

Címkék: vallás hit álhír depeche mode ökumenikus brintney spears

Rajongók milliónyinak sejtése igazolódott be nemrég, mikor Dave Gahan, a Depeche Mode –eddigi tudomásunk szerint- 49 éves énekese egy Los Angeles-i zenei díjátadón bejelentette: Ő maga az Isten.

A hír első hallásra csupán egy megalomán rocksztár felelőtlen nyilatkozatának tűnhet, ám Gahan bejelentését húsz méterrel a díjátadó közönségének feje fölött lebegve tette meg, hosszú, hófehér tógába burkolódzva, csukott ajkakkal, feje körül vakítva világító glóriával. A jelenlévők állítják, hogy Gahan egyenesen az agyukba sugározta üzenetét, nem volt szüksége rá, hogy a technikusok kihangosítsák, és minden szavát olyan nyomaték kísérte, hogy senkinek sem jutott eszébe kétségbe vonni azok hitelességét. Gahan a Teremtés pontos körülményeinek felidézésével is hitelesítette mondandóját, ám ezt nem szavakkal, hanem a folyamat agyában tárolt emlékképeinek kivetítésével tette, végleg meggyőzve ezzel hallgatóságát. A jelenlévők elmondása szerint ezek a képek csodálatosak, gyönyörűségesek és egyben felfoghatatlanok voltak, képtelenség lenne pontosan visszaadni őket, ám abban a legtöbben megegyeztek, hogy a Teremtés metódusban nagy szerepet játszott egy görögdinnye, valamint egy ciklámen árnyalatú gumimatrac is. Bejelentése megtétele után Gahan széttárta karjait és sistergő, izzó üstökössé változott, végigcikázott az égbolton, majd egy Londoni vegyeskereskedésben öltött újra emberi alakot, ahol egy szem éretlen mandarint, valamint egy üveg Heinekent vásárolt.

(a klipp, mikor az olvasó ideér még olvasható, de...)

A bejelentés világszerte óriási felháborodást keltett, minden létező vallási felekezet tagjai hivatalos közleményben tiltakoztak, tömegek vonultak az utcákra Gahan azonnali elfogását és nyilvános felkoncolását követelve, minden létező videomegosztóról törölték a „Personal Jesus” klipjét, ismeretlenek felgyújtották a Depeche Mode Fanclubnak otthont adó Budapesti Petőfi Csarnokot, a Radiohead-énekes Thom Yorke pedig közleményt tett közzé, miszerint Gahan hazudik, mert valójában ő az Isten. A Dalai Láma szűkszavú nyilatkozatában csak annyit közölt, hogy mindig is kedvelte a Depeche Mode zenéjét. Oszama Bin Laden videóüzenetet tett közzé a világhálón, biztosítva Gahant arról, hogy meg fogja gyilkolni. Gahan válaszképpen egy, az égboltra írt üzenetben biztosította a világot, hogy Oszama Bin Laden nem létezik. A David Letterman Show-ban meginterjúvoltak egy könnyező Martin Gore műanyag bábút. A Vatikán minden létező Depeche Mode hangzóanyag bezúzására szólította fel a Föld lakosságát. A világ több pontján utcai harcok alakultak ki az énekes rajongói, és az új hit ellen tiltakozók között. A rajongók voltak többen.
Jelen pillanatban is folynak a találgatások a jelenséget illetően, mivel két, egymással homlokegyenest ellentétes álláspont küzd: Gahan az Isten, vagy egyáltalán nem ő az. A vallási vezetők a hagyományokra és írásos dokumentumokra hivatkozva bizonygatják igazukat, míg Gahan hívei azzal érvelnek: a rocksztár isteni voltának ténye semmivel sem elképzelhetetlenebb, mint bármely más teória.
Hogy mi az igazság? Talán sosem tudjuk meg. Egy azonban bizonyos: mikor Gahant újságírók a Sátán kilétével kapcsolatban kérdezték, ő borús tekintettel, titokzatosan csak ennyit felelt: „Hit me baby one more time…”

A bejegyzés trackback címe:

https://pallerozottelme.blog.hu/api/trackback/id/tr62507955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása