hírek az érme másik oldaláról

A Fiatal Írók Szövetsége, a Hírcsárda és Tacskó Muki közös pályázata álhíreket generáló őrülteknek és szenteknek.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Pászti Péter a Miért beteg a tudós? című konferencián elhangzottakról

2010.12.13. 14:26 - a putnoki halottlátó

Címkék: betegség agy orvostudomány álhír pallérozott elme csökkevényesedés

A magyar tudósok által megrendezett, a Miért beteg a tudós konferenciáján elhangzott, hogy hazai tudósok több éves kutatása alapján bebizonyosodott, hogy a nemzetközi és a hazai tudósok agytérfogata jóval kisebb, mint az átlagemberé. És ez az arány az évek múltával folyamatosan csökken.


A tudomány bármely területén dolgozó lángelméknek, szaktekintélyeknek a nagy tudás, a túlzott tanulás, az agy teljes kapacitásának kihasználása miatt az agy térfogata egy idő után visszafejlődik, úgymond összezsugorodik. Az agy e jelenségét az emberi elme túlzott kihasználtságára vezetik vissza. Így védekezik a szervezet és az agy a túlkapások, a kihasználtság ellen.


A tanulmány szerint sajnos ez a folyamat nem visszafordítható. Példaként említik azokat a híreket, amelyek úgy kezdődnek, hogy „Angol tudósok kimutatták, hogy…” vagy „Amerikai tudósok bebizonyították…! Ezek a hírek, tanulmányok, bizonyítások az agy megbomlása miatt jöhetnek létre. Mondhatnánk azt is, hogy „Bolond lyukból bolond szél fú!”


A mi, magyar tudósaink azt javasolják, hogy már az iskolai időszakban el kellene kezdeni megtanítani a mai gyermekeknek, hogy minél kevesebbet tanulnak, magolnak, és igyekeznek tudományokkal ellátni elméjüket, annál egészségesebbek lesznek. Azaz, ha kevésbé áldoznak a tudományok oltárán, akkor jobban fog vágni az eszük az élet bármely területén.

A Nemzeti Pallérozott Elmék Társasága tiltakozását fejezte ki e tanulmány kimutatása miatt. Mint megfogalmazták: „Mi sem vagyunk szirtek a hegyen, de akik ezt kitalálták, azok gödrök a völgyben!”
 

A bejegyzés trackback címe:

https://pallerozottelme.blog.hu/api/trackback/id/tr262513071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása