hírek az érme másik oldaláról

A Fiatal Írók Szövetsége, a Hírcsárda és Tacskó Muki közös pályázata álhíreket generáló őrülteknek és szenteknek.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Dittrich Panka: FIFA titkos paktum

2010.12.09. 04:31 - SZAVICS

Címkék: sport foci álhír labdarúgás fifa

Meg nem erősített hírek szerint, újabb információk szivárogtak ki a FIFA féltve őrzött dokumentumából, melyben a jelenlegi játékszabályokat vélik gyökeresen megváltoztatni. Indoklásuk szerint, a foci, mint élsport, s egyszer s mint a sport fellegvára, vesztett presztízséből. Egyre kevesebben járnak ki meccsre, és olyan veszteségeket okoznak a foci rejtett üzleti világában, hogy ideje változtatni a játékszabályokon, hogy így megint elnyerje ez a sport a szurkolók megbecsülését és figyelmét. Az új szabályok bevezetését még mindig nagy titoktartás övezi.

Ám íme, egy kis ízelítő, ami majd alapjában megrengeti meg a futballisták és a focirajongók táborát egyaránt. Cél a pergőbb, élvezetesebb játék, és így a drukkerek még jobb kiszolgálása. Egyik fontos momentum, hogy egyszerre nem 11, hanem 13 játékos lesz egy csapatból a pályán. Nem véletlen! Mindez az új lesszabály bevezetése miatt lesz nagyon is aktuális, ugyanis az eddig alkalmazott szabályt csak (!) a 16-oson belül lesz érvényes! Ennek magyarázata annyi, hogy így a drukkerek figyelme kiterjed a pálya egészére is. Nem csak arra a térfélre ahol a labda épp játékban van. A másik gyökeres változtatás a szögletrúgásnál lesz nagyon érdekes. Hiszen a szögletrúgás időpontjában csak a kapus tartózkodhat az ötösön belül. Valamint hasonlóan a kézilabdához, itt is két perces kiállítást ér majd az eddig sárgalapot érő szabálytalanság.
 
Valamint olyan hírek is kiszivárogtak, hogy a bajnoksággal párhuzamban két tabella is érvényben lesz. Egyik az eddig jól bevált módszer szerint, a másik egy technikai megoldás alapján a játékosok futásmennyiségét és labdaérintését számláló szerkezet szerint fogja rangsorolni a csapatokat. De vajon melyik lesz a mérvadó? Felmerül a kérdés: mindehhez hány bíróra lesz szükség? Ám ezt övezi a legnagyobb titoktartás…
 
Egy biztos futballberkekben már tudatosan készülnek ezekre a változtatásokra. A másik kérdés: mikor terjesztik a nyilvánosság elé. S mikortól lesz érvényben? Valamint, vajon kik fognak mindebből profitálni? A tulajdonosok, a játékosok, az edzők, vagy netán a szurkolók járnak jobban? Az utóbbi lenne a cél… Majd meglátjuk… Mindenesetre az elgondolás nem rossz! Sőt, nagyon nem rossz! De vajon akkor is ilyen brutálisan drága lesz a meccsre a belépő?

A bejegyzés trackback címe:

https://pallerozottelme.blog.hu/api/trackback/id/tr702500424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása