hírek az érme másik oldaláról

A Fiatal Írók Szövetsége, a Hírcsárda és Tacskó Muki közös pályázata álhíreket generáló őrülteknek és szenteknek.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Sárvári Gergő: Híradó éjfél előtt

2010.12.09. 03:52 - SZAVICS

Címkék: híradó álhír álhíradó

 - Jó estét kívánok, éjjel 11 óra 30 perc van, Önök az éjfél előtti híradó különkiadását látják.

- Folytatódnak a zavargások világszerte. Az ENSZ becslése szerint több billiárd dolláros károkat okoznak a rendbontók mind a nagyvárosokban, mind a kisebb falvakban. Támadások érték többek között a Washingtoni Kongresszus épületét, az Emberi Jogok Európai Bíróságának központját Strasbourgban, a Gizai Piramisokat Egyiptomban, a Vaszilij Blazsennij székesegyházat Moszkvában, valamit több más híres és fontos épületet Európában valamint a többi kontinensen. A kormányok tehetetlenek, a városokban és más településeken állandósult a katonai jelenlét, hiszen a rendőrség, valamint a polgárőrök képtelenek feloszlatni a tüntetőket. Élőben kapcsoljuk riporterünket a budapesti Kossuth térről, aki testközelből éli át az utcai zavargások káoszát. Szerbusz, reméljük, hallasz minket.

 

 

 

 

- Jó estét kívánok, igen hallak, még ha nehezen is, mivel néhány perccel ezelőtt 5 álarcos férfi megtámadta a stáb kocsiját és megrongálták az antennát, úgyhogy előre is elnézést kérünk, ha a vonal kissé akadozna. Azt hiszem ezzel el is mondtam, hogy mennyire veszélyes kilépni ezeken a nehéz napokon az utcára, főleg napnyugta után. Ennek hatására a kormány, mint egy húsz perccel ezelőtt kijárási tilalmat rendelt el 6 óra után, azonban a végrehajtó erők képtelenek kontrollálni a... atya ég, néhány férfi épp most gyújtott fel egy boltot az utca másik oldalán, jobb lesz, ha odébb megyünk...

- Köszönjük a tudósítást, vigyázzatok magatokra, ha bármi érdemleges történik, azonnal kapcsolunk benneteket.

- Sztrájkot hirdetett a MÁV és a BKV. A két vállalat vezetője a délutáni sajtótájékoztatón bejelentette, hogy korlátlan időre felfüggeszti a tömegközlekedési eszközök használatát. Azzal indokolták a munkaszüneteltetést, hogy az utcai harcok során komoly károk keletkeznek a buszokban, vonatokban és minden más szállításra használt gépjárműben. A két vállalatnál dolgozók munkabérkieséséről nem esett szó.

- Több kilométeres sorok állnak országszerte a templomoknál. A gyóntató fülkékben szinte percenként váltják egymást az emberek. Az egyházi szóvivők szerint soha nem látott mértékben nőtt meg a hívő emberek száma az elmúlt hetekben. Ugyanakkor aggodalmukat is kifejezték, mivel a papok, illetve lelkészek napi 24 órában kénytelenek dolgozni, és az egyház költségvetése hosszú távon nem tudja finanszírozni a dolgozók túlóráit. A tolongás több balesetet is eredményezett, Szegeden például 4 ember kisebb sérüléseket szenvedett, amikor a meginduló tömeg elsodorta őket, majd megtaposta.

- Adócsalás vádjával őrizetbe vettek 2 tapolcai férfit. A 2 középkorú bankár több mint fél milliárd forintnak megfelelő adót csalt el az őket alkalmazó bank költségvetéséből. A bank képviselői nem szándékoztak nekünk nyilatkozni, ha a gyanúsítottak bűneit bebizonyítják, akár életfogytiglant is kaphatnak.

- Még mindig nem sikerült megegyezni a Greenpeace aktivistáival, akik néhány napja foglalták el az Eiffel-tornyot Párizsban. A 4 férfi és 7 nő azzal az indokkal barikádozta el magát a toronyban, hogy felhívják az emberiség figyelmét a „sötétedő húsú rókagomba” kihalásának jelentőségére. Véleményük szerint ennek a gombafajnak a kipusztulása volt az utolsó hiányzó láncszem az ökológiai katasztrófa bekövetkezésében. Követeléseik között található többek között az összes állatkert bezárása, az elzártan élt állatok visszaengedése a vadonba, a kipusztított őserdők újratelepítése, valamint az óceánok illetve tengerek megszűrése a különböző szennyező anyagoktól. Az ENSZ egyelőre nem tudott eleget tenni a követeléseiknek.

- Ezekben a percekben is több ezer fős tömeg tüntet a vatikáni Szent Péter téren. A tüntetők a Pápa Istennel való azonnali kapcsolatfelvételét követelik, hiszen erre a feladatra egyértelműen a katolikus egyház vezetője a legalkalmasabb. Ugyanakkor a mai napon csatlakoztak hozzá más, különféle vallási, mint például a református, muzulmán illetve hindu vezetők, hogy közösen keressenek megoldást a jelenlegi problémára. Az egyházi képviselők körülbelül háromnegyed 12-re ígértek tájékoztatást, így kapcsoljuk is tudósítónkat élőben a Szent Péter székesegyház elől.

- Szép estét a kedves nézőknek, néhány perccel ezelőtt elhúzták a függönyöket a pápai erkély ajtajából, így valószínűleg hamarosan a Pápa beszédet mond a hívőknek. Mint ahogy Önök is láthatják, hatalmas tömeg gyűlt össze. Vannak, akik az egyház ellen protestálnak, vannak, akik segítségért imádkoznak. Az mindenesetre közös, hogy mindenki az egyháztól vár megoldást... várjunk csak... igen, igen, ha jól látom a Pápa jött ki az erkélyre... ahogy Önök is hallják hatalmas a hangzavar, alig hallani bármit is abból, amit a Szentatya mondd, de megpróbálom tolmácsolni... A vallási vezetőkkel sikerült megegyezésre jutniuk... úgy gondolják, hogy ezekben a vészterhes időben az egység és az összetartás elengedhetetlen, bármiféle nézetet is vall az ember, még ha azok összeütköznek is... Közösen fohászkodtak Istenünkhöz, hogy a Végítélet napján könyörüljön meg rajtunk... Most válaszra várnak a mi Urunktól, s békességre, mely eltörli a gonoszt a világunkban, amely szétterjedt minden ember között. Az Atya, a Fiú, és a Szentlélek nevében, Ámen...

- Ahogyan Önök is hallhatták, egyelőre nem sikerült semmilyen jelentős eredményt elérni, noha 2012. december 21-éig mindösszesen néhány percünk maradt. Azt hiszem, most minden ember a Földön együtt imádkozik. Reménykedjünk, hogy odafent meghallgatnak minket. Köszönöm a figyelmet.

- Mi is köszönjük, sokkoló másodperceknek lehettünk tanúi. Azt hiszem, ez az utolsó lehetőségünk a katasztrófa megakadályozására. Önök az éjfél előtti híradót látták, talán utoljára. A maradék néhány percben maradjanak velünk, a további műsorhoz pedig jó szórakozást kívánunk. A viszontlátásra.

 

Archív felvétel, 2012. december. 20., 23:58.

A bejegyzés trackback címe:

https://pallerozottelme.blog.hu/api/trackback/id/tr302500453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása