hírek az érme másik oldaláról

A Fiatal Írók Szövetsége, a Hírcsárda és Tacskó Muki közös pályázata álhíreket generáló őrülteknek és szenteknek.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Csapody Kinga irodalmi álhírei

2010.12.13. 16:57 - a putnoki halottlátó

Címkék: irodalom álhír vámos miklós cserna szabó alföldi róbert jókai anna karafiáth orsolya kukorelly endre

Éva örök


„Szívmelengető és egyszerre vérpezsdítő kis darab ez! – nyilatkozta lapunknak a felvillanyozott Jókai Anna, miután lángoló arccal kilépett a Nemzeti Színházból. A János vitéz megtekintése után sikerült megszólaltatnia stábunknak a Kossuth-díjas írónőt, aki elmondta, hogy olyannyira magával ragadta Alföldi Róbert rendezői világa, hogy mindent megtesz azért, hogy az áprilisban bemutatásra kerülő Az ember tragédiájában megkaphassa Éva szerepét. „Ha az Úr is úgy akarja, magamra ölthetem Éva ádámkosztümét” – mondta a neves írónő, mielőtt elviharzott szerepet tanulni a másnapi castingra.

Hosszú-hosszú, rövid – rövid, avagy Kukorelly Endre még nyújtaná


Akinek eddig kétségei lettek volna a neves író-költő-politikus Kukorelly Endre férfiasságának ellenállhatatlanságát illetően, annak is elszállt minden kétsége az Ezer és 3 avagy A nőkben rejlő szív című regényét olvasva. Azonban ennek az imázsnak most már vége. A szerző belátta, hogy valami talán nála hibádzik, s hosszas önostorozás után a tettek mezejére lépett. A gálánsságáról híres Kukorelly ezúttal sem volt fukar; egy brit kutatócsoportot bérelt fel annak érdekében, hogy fényt derítsen arra, hogy miért marad alul folyton a monogámiával folytatott harcban. A vazopresszin receptor gén (ismertebb nevén a hűtlenségért felelős gén) 17 fajtája közül egy extra kurta típust találtak az író szervezetében. Mivel a hosszú változatot hordozók között több a hűséges házas, míg a rövidebb verzió agglegény-életre hajlamosít, ezért mesterséges hosszabbítást is igényelt a magyar Bruce Willisként is emlegetett Kukorelly. Ennek eredményességéről nincsenek információink, az azonban bizonyos, hogy a beavatkozás után született Mennyit hibázok, te Úristen című kötete.


A Darvin díj új várományosai


A Karácsonyi Könyvvásár nagy ígérete a Vámos Miklós és Karafiáth Orsolya nevével fémjelzett Ehetetlen című szakácskönyv. A kötet szerkesztője, Cserna-Szabó András elmondta, hogy öröm volt együtt dolgozni a szerzőkkel, egyedüli nehézséget csak az jelentette, hogy a két introvertált és szerény embert rávegye művük megjelentetésére. „Nehéz időszakon vagyunk túl” –vallott a szerzőpáros. „Ha ez sem hozza meg a várt szakmai elismeréseket, igazán nem tudjuk, hogy mi kellhet még. Azt megbeszéltük, ha az eladott példányok nem érik el a 100 000-es álomhatárt végigesszük a receptsort”.
A Darvin díj – melyet 1994 óta a leghülyébb módon meghalt emberek kapják - bizottsága felfigyelt a sajtónyilatkozatra, és eddig egyedülálló módon, preomusz jelölte őket a 2011-es díjra.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://pallerozottelme.blog.hu/api/trackback/id/tr832513333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása