hírek az érme másik oldaláról

A Fiatal Írók Szövetsége, a Hírcsárda és Tacskó Muki közös pályázata álhíreket generáló őrülteknek és szenteknek.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Magyar Csaba: Eladó az egész világ - variációk egy témára

2010.12.13. 16:09 - a putnoki halottlátó

Címkék: kína new york magyarország álhír szabadság szobor kiárusítás őprivatizáció

Eladták a Szabadság-szobrot! A Sothebys aukciós ház árverésén kalapács alá került az egyik legismertebb amerikai szimbólum, a New York-i Szabadság-szobor. A franciáktól 1866-ban ajándékba kapott, magasra emelt kezében fáklyát tartó római istennőt megformáló alkotás évszázadokon keresztül az óceánon átkelő bevándorlók millióinak nyújtotta az újrakezdés és egy jobb élet reményét.

Mivel a szabadság fogalma a globalizáció és a technológia korában szinte teljesen elveszítette korábbi jelentését, az amerikaiak a rekordméretű költségvetési hiány csökkentésére határoztak úgy, hogy túladnak talán leghíresebb nemzeti jelképükön.

A Szabadság-szobor végül egy kínai szabadidőruha-ipari konglomerátum fizette a legnagyobb összeget, mintegy 3.4 milliárd dollárt. Az óriáscég szóvivője elmondta, a hatalamas vételár ellenére kiváló befektetésnek tartják a kissé megkopott jelentőségű, ám így is rendkívüli reklámértékkel bíró szobrot. Igaz ugyan, hogy némi átalakításra szorul a lepelbe burkolt nőalak, az elképzelések szerint egy év múlva már piros-fehér-kék csillagos-sávos bikiniben lesz látható, fáklya helyett pedig a távolkeleti ruhaipari óriáscég logóját emeli majd a magasba.

Magyar gazdasági szakértők úgy nyilatkoztak, hogy az üzleti konstrukció hazánkban nem alkalmazható, hiszen az utolsó turulmadár is már két éve egy román cigarettagyár tulajdonában van.


Magyarországot megvette Kína!

A Kínával szemben felhalmozott és hazánkra egyre súlyosabb terheket rovó kereskedelmi deficit szinte megoldhatatlan helyzetbe sodorta nemzetünket. Mivel a gazdasági kilábalásra nem mutatkozik semmiféle esély, az Országgyűlés egyetlen tartózkodás mellett megszavazta, hogy adósságunk eltörlése fejében Magyarország a következő évtől Kína európai tartományává váljon. Az üzletre az EU is áldását adta azzal az indoklással, hogy egyrészt a magyarok soha nem lennének képesek maguktól bevezetni az eurót, másrészt nyugaton már eddig is Ázsia részének tekintettek bennünket.

Amúgy az új állapot a hétköznapok során csak alig érezhető változásokat fog hozni, így otthon, családi körben továbbra sem kell majd a mandarin nyelvet használni. Azt pedig a hosszú évszázadok alatt régesrég megszoktuk, hogy mások döntenek helyettünk.

Igazi jó hír viszont, hogy Kína részeként ezentúl szinte fillérekért juthatunk strandpapucshoz.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://pallerozottelme.blog.hu/api/trackback/id/tr902513315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása