hírek az érme másik oldaláról

A Fiatal Írók Szövetsége, a Hírcsárda és Tacskó Muki közös pályázata álhíreket generáló őrülteknek és szenteknek.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Miklós-Szabó Antal: Azok a csodálatos brit tudósok

2010.12.13. 17:16 - a putnoki halottlátó

Címkék: anglia tudomány fogyókúra kalória britannia

A brit tudósok mindig ki- vagy feltalálnak valamit! Ezúttal a hölgyek körében oly népszerű téma, a fogyókúra került vizsgálódásaik középpontjába. Ez év novemberében megjelent egy tanulmány a Without High (Háj nélkül) című tudományos szakfolyóiratban, melynek címe: „Testsúlycsökkentés számítógép segítségével”.

A nagy port felkavaró (a Brit királyi Köztisztasági Vállalt sem tudott megbirkózni e porral) cikket a University of Aberdeen élelmezéstudományi kandidátusa, a Brit Királyi Tudóstársaság örökös tagja, Sir James Matthew Halford bejárónője, Margaret Whittaker jegyezte.

Mrs.Whittaker munkája során-mely többek között abból állt, hogy Sir James távollétében port törölt annak számítógépéről-, rájött, hogy ezen portörlések alkalmával furcsa bizsergést érez amúgy zsírpárnákkal bőszen ellátott combján és hastájékán. Ésszerű magyarázatot nem talált e különös fiziológiai jelenségre, ezért feljegyzéseket készített a számítógép portalanításával eltöltött idő és a bizsergések gyakoriságát illetően, majd ezen adatokat testsúlymérésekkel súlyozta.

Idővel bőséges adathalmaz állt rendelkezésére, melyből már tudományosan levezethető statisztikai törvényszerűségekre is rávilágíthatott. 2001. január 15. és 2008. január 15. között (tehát pontosan hét év alatt), a számítógép előtt töltött nem túl intenzív (az intenzivitás miatt Sir James később felbontotta Mrs. Whittaker munkaviszonyát) munkavégzés alatt 11 dekagrammot és 27 grammot veszített testsúlyából.


Korszakalkotó felfedezését 2008 tavaszán négyezerfős nemzetközi konferencián osztotta meg
tudóstársaival a kisvárdai (innen származott apai nagyapja) művelődési házban. A konferenciáról a legnagyobb hírügynökségek (pl. a Nepálban legnagyobb Nepal News) élőben tudósítottak, a kisebbek pedig nem élőben. Mrs.Whittakert a hónap emberévé választotta a The Times és az Alaszkai Dietetikusok szövetsége!

Mrs Whittaker a nagy népszerűségtől azonban nem részegült meg, visszatért munkájához, és most éppen macskákat kefél egy speciális kefével, melynek használata közben most is bizsergést érez a combja és a hasa zsírral bőszen ellátott tájékán!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pallerozottelme.blog.hu/api/trackback/id/tr212513491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása