hírek az érme másik oldaláról

A Fiatal Írók Szövetsége, a Hírcsárda és Tacskó Muki közös pályázata álhíreket generáló őrülteknek és szenteknek.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Szabó Tibor Benjamin: Kishírek az arcvilágból (kortárs irodalmi kancsalságok)

2010.12.13. 15:12 - SZAVICS

Címkék: iroda lom

EP

Több éves, kitartó munka eredményeként brit tudósok egy olyan mondatot találtak az Esterházy-életműben, amit maga Esterházy Péter írt. A kutatási jelentés megállapítja, hogy a Javított kiadás harmadik fejezetében olvasható "Bassza szájba telibe a kurva élet!" megnyilatkozás minden kétséget kizáróan Esterházy alkotása. Kortárs irodalmunk legendás szerzője a hír hallatán sejtelmesen mosolyogva csak annyit mondott, Mindannyian konzervatívok vagyunk.

A szenzációs bejelentést követően Kukorelly Endre és L. Simon László országgyűlési képviselő közösen adott ki felháborodott nyilatkozatot. Az egymondatos sajtóközlemény szerint: "Mások mondatait ellopni már akkora pofátlanság, hogy - nem találunk szavakat."

 

MCs

Mihalik Enikő és Ebergényi Réka fényes sikerei után újabb magyar fiatal tört be nemzetközi divatvilágba. A római Spanyol lépcsőnél tartott ünnepi sajtótájékoztatóján Allegra V. stílusigazgató bejelentette, hogy George Clooney-t és Asthon Kutchert követően a 2011-es divatévre a Versace Couture arcának a budapesti irodalmi élet trendképző alakját, Marczinka Csaba költőt választotta a cég igazgatótanácsa. Csaba ösztönös, zabolázatlan stílusérzéke elvarázsolta tervezőinket, a Marczinka-jelenség az Haute Couture paradigmaváltása, mondta Allegra V. majd egy visszafogottan elegáns baseballsapkát nyomott a fejébe.

 

ZT

Matyi Dezső, az Alexandra Kiadócsoport tulajdonos-vezérigazgatója hírügynökségünk  érdeklődésére megerősítette, hogy a médiabirodalom azonnali hatállyal megszakít minden kapcsolatot Müller Péterrel. A közkedvelt író bölcseleti jellegű, olvasóinak a tökéletes boldogsághoz vezető utat megmutató könyvsorozatát januártól Zalán Tibor jegyzi szerzőként. Matyi közlése szerint a megújult sorozat első kötete Monogámia vagy halál - avagy mindenről, ami (g)erjed címmel az 82. Ünnepi Könyvhét alkalmából kerül a könyvesboltok polcaira. A mű arra tanít majd, hogy az apácák és diáklányok megrontása a kárhozat útja, a hosszú élet titka pedig a Lipót mezőn van elásva. Megkerestük az ismert költőt is, hogy tervei felől érdeklődjünk. A Kis Tökös presszóban dolgozó Zalán nagyon megörült munkatársunknak, Ha pulthoz ülsz - üdvözülsz, mondta harsogva, majd az ivó üvegfalán keresztül kilépett az utcára, és elsétált református templom irányába.

A bejegyzés trackback címe:

https://pallerozottelme.blog.hu/api/trackback/id/tr312513170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LadyEmerencia 2010.12.13. 20:46:40

Elég morbid.Müller Péter még él?
süti beállítások módosítása