hírek az érme másik oldaláról

A Fiatal Írók Szövetsége, a Hírcsárda és Tacskó Muki közös pályázata álhíreket generáló őrülteknek és szenteknek.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Géza, a mókus jelenti: Szakmalimpia

2010.12.09. 04:50 - a putnoki halottlátó

Címkék: sport verseny bajnokság olimpia borotva teve álhír mongólia szappan

Már csak 8 nap és kezdetét veszi a XVIII. Szakmalimpia a mongóliai Altaj városában. Évről-évre egyre több szakma kerül be a versenyprogramba, idén már 20 különböző ágazat kiválóságai mérhetik össze tudásukat.
 
Az újak közül a legnagyobb várakozással övezett versenyszám - mind Magyarországon, mind Mongóliában - a szappanvágóké. Az elsőszámú esélyes egyértelműen a hazai pályán induló, szappangyártó cégóriás feje, Baba kán. Eredménylistája önmagáért beszél: 43-szoros mongol bajnok, a legutóbbi 28 szappanvágó világbajnokságot kivétel nélkül ő nyerte, ráadásul világcsúcstartónak is mondhatja magát: 147 szabványnak megfelelő szappant vágott, mindössze 1 perc alatt. És hogy mi, magyarok miért várjuk annyira? Mert a mongol világklasszis újdonsült kihívója nem más, mint a 84 esztendős, káposztáspereputtyi lakos, Sallai Sándor, mindenki Sallai bácsija. Már 60 éve van a szakmában, szenzációs képességeiről pedig szállóigék százai születtek. Példaként csak a legismertebbet említeném: "Vágom, mint Sallai bácsi a szappant." A nem hivatalos világrekordot is ő tartja 223 szappannal. Minden esély megvan rá, hogy az öregúr megszakítja a Baba-hegemóniát, szurkoljunk neki!
 
A tevepúppumpálóknál könnyen elképzelhető, hogy egyiptomi házidöntő lesz. A mezőnyből tudása alapján magasan kiemelkedik Abdul Al Adár, valamint Mohamed El Fárad. Kettejük küzdelmébe beleszólhat még honfitársunk, a tehetséges Pum Pál. Várhatóan ők hárman állnak majd a dobogóra, a sorrend azonban kérdéses.
 
A szönyegszőrtelenítőknél várható a legkiélezettebb küzdelem, ugyanis itt hárman is esélyesek a végső győzelemre: az orosz Alekszij Borotvalomov, a kínai Nincs Ször Fen és a magyar Borotv Álmos. Érdekesség: A bírák közt ott ül az erdélyi Zsill Etelka, aki a női szakág világbajnoka és világrekordere.
 
 
 
A világ különböző tájairól több száz érdeklődőt várnak eme jeles világeseményre. Mi ott leszünk! Értesüljön a versenyek eredményeiről minden nap tudósításainkból!
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pallerozottelme.blog.hu/api/trackback/id/tr832499624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása