hírek az érme másik oldaláról

A Fiatal Írók Szövetsége, a Hírcsárda és Tacskó Muki közös pályázata álhíreket generáló őrülteknek és szenteknek.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Pálfi Ágnes: Újabb lövés - webkritika

2010.12.19. 01:58 - a putnoki halottlátó

Címkék: irodalom álhír déry tibor képzelt riport álkritika gergor samsa

A nemrégiben felháborodást keltett Hozzátok fel az angyalokat! című dráma mellett Gregoria Samsa újabb művével borzolja a kedélyeket. A most megjelent Beképzelt riport gyökerei ugyanis – ahogy a cím is sugallja - Déry Tibor Képzelt riport egy amerikai pop-fesztiválról című kisregényéhez nyúlnak vissza.

Rimóczi László: Audencia helyett

2010.12.19. 00:55 - a putnoki halottlátó

Címkék: új hullám pápa duran duran radiátor álhír felújítás burkolás halálos fegyver konvektor álinterjú new vawe

Hazánk azon lakosai közül, akik esznek és rendszeresen lélegeznek elsőként engem ért az a megtiszteltetés, hogy a Pápa nyilatkozzon nekem, hogy társadalmi létkérdésekben és szociális problémákat érintve az egyén legmélyebb bugyraiba kalauzoljuk olvasóinkat. Lessék eme bölcs sorokat mély áhítattal és tisztelettel.

Szilágyi-P Katalin: Bréjking nyúsz

2010.12.19. 00:33 - a putnoki halottlátó

Címkék: hírek időjárás halál híradó temetés álhír örkény istván

Most kaptuk a hírt, hogy néhai özv. Vakara Bella temetése után betelt a városi temető utolsó, még temethető sírhelye. A rendkívüli helyzetre való tekintettel Fik Tivadar polgármester soron kívül elrendeli a település minden lakosa számára a meghalás azonnali tilalmát. Ismétlem, a további intézkedésig a mai naptól fogva tilos minden elhalálozás. Rendkívüli esetekben a hivatal soron kívül összehívott elhalálozási bizottságának véleménye alapján döntenek életről vagy halálról. Ez a rendelet visszavonásig érvényes.

Magyar Csaba: Magyarország 2056, hírcsokor a jövőből

2010.12.18. 00:24 - SZAVICS

Címkék: jövő magyar hír álhír buci veres

Kolompár Lajos a Dunára telepített és a fővárosunk új büszkeségeként számon tartott Búvár Kund üzleti és innovációs központban megnyitotta a Magyar Géniusz Hetét. A kormányfő elmondta, hazánk mind a hét millió állampolgára méltán lehet büszke a világ szellemi életében betöltött szerepünkre.  

Valódi, ál- és másodlagos Szalay Dánielek blogunkon! Eddig blogunkon csúcsra járt a 2 Szalay Dániel/félreértés index!

2010.12.15. 06:15 - Herkules Irma

Címkék: klónozás félreértés személyiségi jogok névegyezés

Kedves Olvasónk!

Kérjük, hogy mások és a saját érdekében ne csak olvassa, de vegye is komolyan alábbi közleményünket! Ha életeket nem is menthet azzal, ha hallgat ránk, számos félreértést, félregondolást, szóval mindenféle és -fajta félreséget biztosan megelőzhet! Hallgasson ránk, mielőtt másképp tenne! Pláne mielőtt másra , netán másokra hallgatna!
 

"Hírek az érme másik oldaláról” Dezinformációs Konferencia

2010.12.14. 13:20 - SZAVICS

Címkék: álhír dezinformáció szkeptikusok fisz tacskó muki hírcsárda

A Fiatal Írók Szövetsége szeretettel várja naprendszerünk valamennyi érdeklődő lakóját 2010. december 16-án a Szatyor Bár és Galériában (1111 Budapest, Bartók B. út) megrendezésre kerülő „Hírek az érme másik oldaláról” Dezinformációs Konferenciára és az I. Pángalaktikus Álhírpályázat eredményhirdetésére.

Hivatlan program

 

13:57 Ünnepélyes megnyitó a Helmut Kohl Imitátorok Nemzetközi Szövetségének (HEKONISZ) közreműködésével

 

14:01-15:64 Előadások

 

Papp László Tamás:  "Tudatos és ösztönös dezinformáció az újságírásban. (Megöntözött öntöző, avagy a félrevezetés saját farkába harapó kígyója.)"

Kovács Gergely:  A Kétfarkú Kutya Párt fikciós megmozdulásai. (Álhirdetések, áltüntetés, álkiállítás, álkampány)

Marosán György: Miért nem gyógyítható a fanatikus?

Dezső András: Mit lehet a sajtóval megetetni? – álhírek, legendák és a nyilvánosság

Pásztor Emerencia: Mégsem koronázzák királlyá Orbán Viktort

2010.12.14. 13:12 - SZAVICS

Címkék: orbán korona

Rendkívüli sajtótájékoztatóval próbál gátat szabni a Fidesz a kormánypárt jövőbeli terveit illető találgatásoknak. A hétfői eseményen Navracsics Tibor cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint a kormány céljai között szerepelne a királyság visszaállítása a kormányzati ciklus végén.

Mihály Zoltán: Bréking nyúz: Fásy Ádám új kinevezése

2010.12.14. 12:26 - SZAVICS

Címkék: bréking fásy

Szerte a világon a szépség és a szórakoztatóipar koronázatlan királyaként ismert nagyvállalkozót nevezte ki Halász János kulturális államtitkár a Nemzeti Színház élére. Fásy Ádám a hír hallatán a következőket „mondta” ÖÖÖÖhhheöhe öheöhe höhh húúúúú vazze, ez kemény vazze.

Toller Ede: Fidesz: alkotmányellenes a magánnyugdíj-biztosítási rendszer

2010.12.13. 23:12 - SZAVICS

Címkék: fidesz magánnyugdíj

Alkotmányellenesnek tartja a Fidesz a hétfőn elfogadott, új magánnyugdíj-biztosítási rendszerről szóló törvényt, ezért szeretnék, ha az államfő az Alkotmánybírósághoz fordulna előzetes normakontrollért.

Toller Ede: Gyurcsány: "Ártatlan vagyok, mint a ma született bárány!"

2010.12.13. 23:08 - SZAVICS

Címkék: gyurcsány ártatlan

A volt miniszterelnök azt állítja a terhére rótt cselekményekről, hogy azokat nem követte el. Polt Pétert személyesen nem ismeri, de munkásságát egyértelműen a kormányzó pártokhoz köti.

Toller Ede: Király András lemondott a szóvivőségről

2010.12.13. 23:06 - SZAVICS

Címkék: király jobbik

Lemondott tisztségéről a Jobbik szóvivője. Király András azután távozott a posztjáról, hogy a Képviselő Funky közölte azokat az interneten nyilvánosan hozzáférhető képeket, amelyeken barátaival marihuánát fogyaszt, illetve egy kanadai melegfelvonulás résztvevőivel fényképezkedik. A pártban etikai eljárás indult ellene.

Toller Ede: Új baloldali párt alakult Szema néven

2010.12.13. 22:57 - SZAVICS

Címkék: új szema

Új pártot alakított az SZDSZ-ből kilépett Ungár Klára és Sértő-Radics István – írja a hvg.hu. A Szabad Emberek Magyarországért (Szema) párt a csalódott baloldali és liberális szavazóknak kíván alternatívát nyújtani.

Toller Ede: Megalakult az MSZP Demokratikus Koalíció platformja

2010.12.13. 22:50 - SZAVICS

Címkék: mszp gyurcsány demokratikus

Megalakult az MSZP Demokratikus Koalíció nevű új platformja pénteken Budapesten; a szerveződést Gyurcsány Ferenc volt pártelnök-miniszterelnök vezeti.

O. B.: Elmeszakértők a politikában

2010.12.13. 20:07 - SZAVICS

Címkék: politika putyin

Nemzetközileg is nagy port kavar az a jogerős uniós döntés, amely Magyarországot ellenőrzi a következő évek folyamán. Mint az ismeretes, több civil szervezet évek óta ostromolja Brüsszelt, hogy lépjenek valamit a Magyarországon végbemenő folyamtok ellen. A civilek által beadott követelések lényege, hogy vizsgálják felül a politikusok elmeállapotát, mielőtt bármiféle hivatalos szerepet vállalnának a magyar közügyekben.      

Ilka Gábor: Nincsenek káros élettani hatásai a vörösiszapnak

2010.12.13. 19:59 - SZAVICS

- Teljesen veszélytelen a kolontári iszapkatasztrófa során természetbe került lúgos anyag – jelentette ki a MAL ZRt. előzetes letartóztatásból kiengedett volt vezérigazgatója, a HVG-nek adott interjúban.

Bakonyi Zoltán elmondta, hogy még a katasztrófa napján megivott 2 deciliter vörösiszaplevet és az azóta eltelt három hónap alatt becsületszavára nem tapasztalt semmi rendellenességet.

Ilka Gábor: Nem ír több könyvet gyerekeknek Bartos Erika

2010.12.13. 19:58 - SZAVICS

Címkék: bartos erika

Felnőttekhez szól a karácsonykor boltokba kerülő új Bartos Erika könyv - adta hírül az Alexandra kiadó sajtóosztálya.

A jelenleg legnépszerűbb magyar gyermekirodalmár azért vált stílust, mert állítása szerint „valójában idegesítik azok a kis szarosok”.

Ilka Gábor: Huszti Szabolcs újabb levele

2010.12.13. 19:54 - SZAVICS

Címkék: mlsz huszti

Szívesen lennék újra a válogatott tagja – írta szerdán nyílt levelében Huszti Szabolcs labdarúgó, aki idén augusztusban mondta le a nemzeti csapatban való szereplést – szintén nyílt levélben.

Labancz Csaba: Kipa

2010.12.13. 19:51 - SZAVICS

Brit tudósok évekig tanulmányozták a kopaszodást a Föld minden területén és csak egy népet találtak, akiknél teljesen irreleváns a kopaszodás. Igen, ők a kiválasztott nép. A Biblia sok félrefordításának következtében tévesen ítéltük meg a népük történetét, de az egyik holt tengeri tekercs tartama sikeresen rávilágított a lényegre. 

Bluu Bluu: Feldarabolják Harry Pottert

2010.12.13. 19:44 - SZAVICS

Miután a Harry Potter és a Halál Ereklyéi - 1. rész a sorozat eddigi legnagyobb bevételét termelte a nyitóhétvégén, a Warner Bros. bejelentette, hogy művészi megfontolásból a beígért finálét négy darabban mutatják be. "A történet és a karakterek mélysége, a szövevényes cselekmény, és a bankszámlám" - nevezte meg a három legfontosabb okot a döntésre David Yates rendező.

Nishi felügyelő: Ünnepi közlemény

2010.12.13. 19:41 - SZAVICS

Címkék: képeslap

Figyelem!
 
Jézus születésnapjának privatizációja, valamint a gazdasági válság miatt Magyarországon, 2010 decemberétől kizárólag LCD technológián alapuló képeslap küldhető! Az Ön által küldésre kerülő képeslap a piaci liberalizáció és a hazai mikrovállalkozások védelmében kizárólag a mellékelt formában küldhető! Megértésüket köszönjük.